TALOSUUNNITELMAT

Aloitimme pähkäilyn tulevasta talostamme syksyllä 2009. Tuolloin tontti oli jo tiedossa ja hallussa, enää puuttuivat talo ja laina. Talokirjoja oli olohuoneen lattialla vino pino, mutta mikään valmis pohja ei tuntunut mitenkään päin sopivalta. Mäntsälän kunnan määräyksestä talot sijoitetaan meidän alueellamme tontin kulmaan tien reunaan. Tämä tuo tiettyjä rajoitteita pohjasuunnitelmia koskien. Emme esimerkiksi halunneet olohuonetta tai keittiötä suoraan tielle päin, joskaan ajatus makuuhuoneestakaan siihen suuntaan ei innostanut.

Niinpä lysähdin yksi ilta sängylle ruutupaperin kanssa ja hahmottelin talokirjojen pohjien avulla meidän ajatuksiamme vastaavat suunnitelmat. Isännän hyväksyntä suunnitelmalle tuli heti, joten sen kanssa lähdettiin sitten eri talomyyjiä käymään läpi. Pyysimme tarjoukset Omatalolta, Kastellilta, Jettataloilta, Fennotaloilta ja Mittavakodilta. Hinnat ja toimituslaajuudet vaihtelivat jonkin verran, mutta erityisesti vaihtelivat toteutuskelpoiset versiot omasta suunnitelmastamme. Päädyimme Mittavakotiin erityisesti juurikin tästä syystä. Heillä pyrittiin selkeästi säilyttämään viimeiseen asti meidän omat toiveemme, kuitenkin tehden asiallisia muutoksia rakenteellisten vaatimusten mukaisesti.

Talomme on siis muunnos Mittavakodin Tuomi 150 mallista. Asuinneliöitä taloon tulee 156. Tässä talomme pohjapiirustukset.

Alakerta

Yläkerta

Ulkopuolelta talo näytti piirustuksissa tältä.

Julkisivut

Ja vielä asemapiirustus, jossa näkyy talon sijoittelu tontin kulmaan sekä piharakennukset, joiden kimppuun päästään toivottavasti keväällä 2011.