maanantai 15. helmikuuta 2010

Helmikuuta 2010

Taloprojektimme lähti käyntiin syksyllä 2009. Isännän osalta yritystä oli ollut jo aikaisemmin ja tontti olikin jo valmiiksi hankittuna. Syksyllä kuitenkin päätimme jakaa vastuut sekä ilot ja aloittaa rakennusprojektin ihan tosissaan yhdessä.

Tavoitteena on rakentaa 1 3/4 puutalo Mäntsälän uudelle asuinalueelle Männikköön. Projekti lähti hiljalleen käyntiin syksyn pimetessä, selailemalla talomalleja ja etsiessä sopivaa vastaavaa mestaria. Mestari löytyikin melko pian ja läheltä tonttia. Mieluisa yllätys. Myös talo alkoi pikkuhiljaa hahmottua kun valmiista talomalleista poimittiin mukavia elementtejä ja yhdisteltiin niitä meidän toiveidemme ja tarpeidemme mukaan.

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että sopimus talotehtaan kanssa on tehty. Maapohjatutkimus tehdään tällä viikolla ja tarjouspyyntöjä eri suunnitelmista on lähetelty kasoittain. Omia hahmotelmia ja tehtaan piirustuksia odotellessa koitetaan pistää aikatauluja johonkin järjestykseen. Talon alustava toimitusaika on kesäkuun puolessa välissä, mutta taitaapi olla pakko siirtää toimitusta kuukaudella eteenpäin. Muutoin saattaa tulla turhan kiire.

Meillä onkin tavoitteena tässä projektissa koittaa säilyttää sekä hermomme, taloudellinen tasapaino että tyydyttävä lopputulos. Turhan tiukat aikataulut eivät siis sovi kuvioon, mutta aina niiltä ei toki voi välttyä.

Töitä tullaan tekemään paljon itse, ja kädet jo syyhyä molemmilla. Yksi syy tämän blogin kirjoittamiseen onkin siinä, että puolen vuoden päästä tuskan pahimmalla hetkellä voi palata tänne katsomaan, miten innoissaan sitä alussa olikaan. :D

Katsotaan miten hommat jatkaa etenemistään. Sitä mukaa päivitellään tekstiä ja kuvia kun jotain mukavaa on jaettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti