maanantai 5. joulukuuta 2011

Maata...?

No, ei tullut viime viikolla sitten pihan täyttöjä. Mutta tänään tulee! Eilen siivottiin viimeiset tavarat pois pihalta ja allekirjoittanut erityisesti hamstrasi kaikki maan alle uhkaavasti jäävät kivet talteen ensi kevään pihahommia ajatellen. Jo asemapiirustuksesta lähtien on ollut aika hyvä ajatus pihan järjestyksestä, mutta viime aikoina se on vielä tarkentunut kun ollaan isännän kanssa kuvioita pohdittu. Kun vielä nappasin kasvimaan tilalle idean istutuslaatikoista Projekteista isoimmasta, niin multa/sora -alueet olivatkin sitten valmiit. Saas nähdä miten tarkkaan kaivurimies mitäkin erottelee. Mullat kun tulevat siis vasta keväällä.

Ja kunhan nähdään täytöt paikoillaan, niin sitten voikin ruveta suunnittelemaan meidän yltiöhankalaa kuistin edustaa. Meidän kuistilta on matkaa autokatoksen oviaukkoon/seinään noin 215 cm ja tuolle matkalle pudotusta kuistilta autokatoksen lattiatasoon tulee noin 80 cm. Ei kuulosta muuten pahalta, mutta tuosta samaisesta kohdasta tulee neljän suunnan risteys, joten jonkinlainen tasanne pitäisi saada mahtumaan mukaan. Saas nähdä miten siitä selvitään. Vaan eiköhän se ajatus selkene kun näkee vähän mittasuhteita täyttöjen jälkeen.

Meillä on ajatuksena kivetä koko etupiha ja siis pitää myös maan korkeus suurin piirtein tasaisena sillä alueella. Kuitenkin talon etukulma jää tälle alueelle ja talo on paljon korkeammalla. Mietimmekin josko talon seinustan lähelle rakentaisi muurin, jotta talon seinustalla maan pinta olisi korkeammalla kuin kulkuväylät. Mitenköhän leveäksi se talon seinustan kaistale pitäisi oikeaoppisesti jättää? Riittääköhän se sama noin 30 senttiä, joka kuitenkin olisi erilaista kiviainesta?

Huomaan itsessäni heräävän jonkinlaisen pihaintoilun. Etukäteen ajattelin, että semmoista ei oikein iskekään, mutta sieltä se nyt jostain kumpuaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti