tiistai 23. huhtikuuta 2013

Talvikooma

Meillä on ollut totaalinen talvikooma. Talon ja pihan suhteen ei olla tehty mitään, ollaan vaan eletty ja naatiskeltu. Tehty töitä ja uurastettu muutoin. Mutta tuossa pari viikkoa sitten kun lumet alkoivat sulaa, alkoi piha ikävästi muistutella itsestään. Kevään pitäisi olla ihanaa aikaa kun piha alkaa viheriöimään ja puutarha herää eloon. Mutta ei... Meillä kevät paljasti viimekeväiseen tapaan vain lautakasat, pihalle unohtuneet lelut, sahanpurut jne. Plääh. No mikä siihen auttaa? Pihan pistäminen kuntoon.

Nyt on boosti käynnissä. Isäntä on silpunnut kuormalavoja ja kuskannut roinaa kaatikselle, minä olen iltapuhteina siivoillut pihaa, kerännyt polttopuita ja siistinyt kohopenkin. Meillä on laadittu parille viikolle niin tiukka ohjelma, että saas nähdä kuinka selvitään. Kerralla kaikki kuntoon. :D

Tehtävää on esimerkiksi:

- kulkuteiden tasaus soralla
- multien levitys
- nurtsin kylvö
- lautapinojen erottelu
- polttopuuksi käyvän puutavaran paloittelu
- terassin ja kuistien portaiden teko
- pikkukuistin kaiteen tekeminen valmiiksi
- rännit varastoon ja terassille
- maalauksia
- sokkelin nurkan viimeistely

Ja sitten kaiken jälkeen vielä lopputarkastus.

Isännän vapaapäivät, minun illat ja yksi lomaviikko. Ne pitäisi riittää. Mutta veikkaan, että varsinkin lomaviikon aikana saadaan tosi paljon aikaan. Pikkukaivuri on vuokrattuna ja sitten pistetään tuulemaan maansiirtojen kanssa. Jipii.

Eilen jo tuli huomattavasti positiivisempi fiilis kun pari lautakasaa ja noin 10 kuormalavaa katosivat. Samoin kun terassin ja kuistien kaiteet tuli pyyhittyä pölystä ja keräiltyä ylimääräiset romppeet pois pihasta. Eniten ehkä odotan sitä, että saadaan rappuset tehtyä, jonka seurauksena kestopuupino pihalta häviää. Sitten onkin tilaa levitellä soraa ja multaa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee. ;)

Ja miksikö nyt yhtäkkiä näin kauhia kiirus? Koska meidän koti menee kohta myyntiin. Uusi unelma pilkottaa jo horisontissa, vaikka mitään varmaa ei mistään vielä olekaan. Pidetään sormet ja varpaat ristissä! Pitäkää tekin. :)

Iloista alkanutta kevättä kaikille, jotka tänne eksyvät. Yllättävän paljon lukijoita on edelleen päivittäin vaikka päivityksiä ei ole ollut ties miten pitkään aikaan... Google löytää. Toivottavasti on jotain mielenkiintoisia pointteja tarttunut lukijoille matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti