sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pihaa!

Hähää... Tavoite kahdelle viikolle oli kova, mutta aika paljon saatiinkin aikaan. Melkein voidaan kyllä taputella toisiamme olalle. Varsinkin tuota isäntää ja apujoukkoja, jotka ovat touhunneet aivan hurjasti!

Ensimmäinen askel oli kuistin kaiteiden maalaus, rappusen teko ja porrastus yläpihalta etupihalle. Työn jälki kuvassa. Myös partsin katon maalaus on alkanut. Minun piti se saada jo valmiiksikin monta kertaa, mutta vasta puoleen väliin olen päässyt. Ei siinä mitään ongelmia... On vain niin inhaa tuo katon maalaaminen tikkailla tasapainoillen, etten jaksa tehdä kovin montaa lautaa kerralla. Mutta porras on kiva, se antaa heti paljon viimeistellymmän ilmeen... Hushus lecaharkot.

Ja kun pienellä kauhakuormaajalla oli sitten uurastettu yksi päivä nurtsin pohjaa tasaillen ja savikuormaa pitkin ja poikin levitellen, olikin aika kipata mullat tonttiin. Tältä tuo piha näytti kun lähdin parin päivän työmatkalle. 

Ennen reissua vielä puuhasin kohopenkin valmiiksi reuna- ja nurkkapuineen. Siistimpi yleisilme. Taustalla myös pikku Avant, jota isäntä kovin innokkaasti putputti pitkin pihaa muutaman päivän.

Ja tältä se piha sitten näytti kun tulin reissusta kotiin! Vau... Onpas meillä iso etupiha. :D Kyllä olivat ukot tehneet hyvää työtä. Nurtsikin kylvetty ja kaikki. Pihasta tuli aivan valtavasti suuremman näköinen kun puuläjät olivat poissa ja pinta tasainen. Aivan mahtava. Pensasaidan istutus on tällä erää jo melkein valmis. 4 puskaa enää uupuu... Tai ei uuvu, tuossa ne nököttävät pihalla. Mutta eivät vielä ole päässeet rivistöön asti.

Ja sitten vielä vähän lähemmin kuvaa tuosta meidän tönöstä. Ja lähinnä tuosta kiviasetelmasta seinustalla, jolla ratkaisimme etupihan korko-ongelman viime syksynä. En vain koskaan ehtinyt ja muistanut laittaa siitä kuvia esille. 

Pensasaidan sommittelua... Ja siistiä pihaa. Talokin jotenkin pomppaa paremmin etuuksiinsa kun ei ole pelkkää raksaa ympärillä. Jei!

Takapihan kulkuväylätkin ovat reilun kokoiset. Kunhan nurtsi alkaa vihertää, niin sitten silmä lepää.

Aiemmin luetelluista hommista uupuukin enää oikeastaan sokkelin nurkan rappaus (näkyy noissa kuvissa, miten pintakäsittely uupuu), rännit varastosta sekä terassilta ja kodinhoitohuoneen kuistin kaiteen ristikko. Sen lisäksi ovipelti pääovelta ja sen myötä pielilaudat. Pitääkin muistaa heti huomenna setviä peltiasiaa...

Hommat siis etenevät mukavasti. Kohta pitäisi aloitella myös talon maalausurakkaa. Osa seinistä on vasta kertaalle maalattu, joten punaista maalia pitää sutia vielä pintaan runsaasti. Mutta se tuskin estää lopputarkastusta, jota varten tönö taitaakin olla jo rännejä vaille valmis. Hmm... Siis pitää siitäkin soitella rakennustarkastajille. Post-it -laput ovat taas tarpeen.

Kohopenkki sai myös taas kasveja huomaansa. Tänä vuonna sieltä löytyy kirsikkatomaatteja, avomaakurkkuja, mansikoita, salaatteja, tilliä, persiljaa ja ruohosipulia. Chilit ovat viimevuotiseen tapaan ruukuissa ja reissaavat terassin ja keittiön pöydän väliä säistä riippuen. Saas nähdä mitä tuloo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti