torstai 27. toukokuuta 2010

Aloituskokous

Eilen pidettiin aloituskokous mukavassa tihkusateessa. Yhden välioven kohdalta pitää talotehtaan kanssa vielä neuvotella, mutta muutoin ei ongelmia ilmennyt.

Maaurakoitsija, mestari sekä rakennustarkastaja kävivät pitkällistä keskustelua talon korkeudesta. Naapuritontilla on maan pintaa nostettu sen verran, että alkoi jo alustavasti näyttämään siltä, että saamme keittiön ikkunasta katsella maavallia. Talon seinästä tontin rajalle kun on vain 2 metriä, joten tuommoinen metrin porras kuulostaa aika pelottavalta sekä ulkonäöllisesti, mutta ennen kaikkea esim. sadevesiä ajatellen... Noh, taloa nostetaan nyt sitten 10 cm ja toisaalta taas rajalla tehdään tarkat salaojitukset, painaumat ja kaikki muut mahdolliset varotoimet. Naapurikin kävi osallistumassa jutusteluun ja lupasi hieman tasaavansa pihaa alemmas ja ohjaavansa kallistukset pois päin meidän tontistamme, metsään päin.

Saas nähdä mitä siitä sitten loppujen lopuksi tulee.

Salaojan kohdalta löytynyt kivi olikin sitten onneksi "vain" kivi. Maaurakoitsijamme oli kitkutellut sen irti, ja niin oli kuoppa jo täysin valmis kokoukseen mennessä. Tänään isäntä on tontilla puurtamassa apuvoimien ja maaurakoitsijan kanssa. Vuorossa ovat salaojat sekä viemärin liitos mikäli vesilaitokselta saadaan viimeiset vahvistukset.

2 kommenttia:

  1. Terhedys! Blogiisi löysin tänään ja mielenkiinnolla jään seuraamaan. Meillä myös rakennusprojekti aluillaan ja blogiakin siitä pidellään.

    VastaaPoista
  2. Heipä hei,

    Pitääkin lisätä jälleen yksi blogi lukemistoon. =) Näitä on mukava seurailla ja lukea muiden kokemuksia. Opettavaistakin.

    Onnea projektiin!

    VastaaPoista