tiistai 18. toukokuuta 2010

Lähipäivien ohjelmaa

Huomenna tulee kunta merkitsemään talon paikan. Iltapäivästä ihmetellään tonttia vielä yhdessä mestarin ja maatöiden tekijän kanssa, selataan perustussuunnitelmia sekä LVI-suunnitelmia ja katsotaan onko kaikki kohdallaan töiden aloittamista varten. Jos on, niin kaivuri heilunee torstaina.

Pintamaata ei tosiaan tarvitse meillä poistaa, muutama puolilaho kanto vain. Myöskään kaivettua maata ei tarvitse lähteä minnekään viemään, sen sijaan sitä tullaan tarvitsemaan vielä lisää tontin pinnan nostoa varten. Tällä hetkellä pyörii kauhun sekaiset ajatukset noista maatöiden kuluista. Luultiin pääsevämme helpommalla, ja nämä korotukset tulivat aikalailla "puskista". Maata ja soraa tulee kulumaan vallan mahdottomasti, mutta suunnitelmien muutos tuulettuvaksi alapohjaksi on auttamattomasti myös pois suljettu vaihtoehto. Kustannukset olisivat vähintään samaa luokkaa, mutta ennen kaikkea aikataulut menisivät pahemman kerran kuralle.

Viikon päästä voisi kuoppa ja alustavat pohjatyöt olla kunnossa, jotta aloituskokouksen jälkeen pääsisi perustuksia tekemään. Jos ehtisi anturan muotit pistämään paikalleen kokoukseen mennessä, voisi mestari silmäillä niiden oikeellisuutta samalla. Näin jo ensi viikon lopulla päästäisiin sokkelin muurauksen kimppuun. Saas nähdä kuinka tulee menemään... Aikataulullisesti ollaan ihan ok tunnelmissa, mutta nuo kustannukset. Oi ja voi nuo kustannukset. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti