perjantai 28. toukokuuta 2010

Päivän sana: Sadevedet

Vettä tuli taivaalta, sitä löytyi kuopasta ja saappaista (tai siltä tuo isäntä ainakin silmämääräisesti näytti :P), myöhemmin autosta ja jatkossa toivottavasti myös asennetuista putkista. Itse en päässyt tontille hääräämään, vaan lymysin toimiston nurkassa odotellen viestejä ja puheluita. Niinpä tarina tulee nyt välikäden kautta ja mahdollisten virheiden värittämänä.

Tontilla saatiin tosiaan eilen salaojat ja salaojakaivot asennettua. Myös viemärin paikka kaivettiin auki, putkitettiin ja osittain täytettiinkin. Jännitystä päivään saatiin katulampusta. Viemärin liitokset jouduttiin kaivamaan niin lähelle lamppua, että kyseinen kapistus lähtikin sitten uhkaavasti kallistelemaan. Ilmeisen ripeästi kunta kuitenkin tuli keräämään lampun pois, jotta työt pääsivät jatkumaan ilman välitöntä kypärätarvetta.

Samainen lampun paikka kuitenkin aiheutti vielä lisää harmaita hiuksia. Työmaalla touhunneelle väelle kun ei ihan ensimmäisenä tullut mieleen, että kunta olisi asettanut katulamppunsa suoraan sadevesiputken liitoskohdan päälle. Kyseistä liitoskohtaa siis koitettiin etsiä useamman miehen voimin, ennen kuin paikannus onnistui. Lamppu olisi siis lähtenyt joka tapauksessa.

Mietin vain, että josko tuo ei olisi kallistelemaan lähtenyt, niin olisikohan liitoskohtaa löydetty vielä tähänkään hetkeen mennessä...

Kuva päivän piristykseksi.


Tänään on vuorossa viemärikaivannon täyttö ja täryytys. Kaupungin (Hki) vuokraamosta haettu edullinen kapistus tosin meinasi tässä heti aamusta aiheuttaa ongelmia. Onneksi maaurakoitsija osasi pistää hihnan paikalleen ja arvatenkin tontilla on nyt työt täydessä vauhdissa. Saas nähdä ehdinkö iltapäivästä töiden jälkeen vielä mukaan toimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti