sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Lattia etenee

Tänään oli lattiapäivä. Aamulla noudettiin laminaattileikkuri vuokralle, joten etenemispaineet lattian osalta olivat kovat. :) Isännän siskon ja isän kanssa siivottiin koko alakerta sekä primeroitiin uupuvat kohdat (paitsi kunnes tökötti loppui kesken). Eteisaula oli jo ennestään kunnossa, joten itse rupesin siihen kokolailla heti askartelemaan lattiaa. Isäntä lakkasi yläkerrassa hirsipaneeleita. Meidän paneelilaatu onkin sen verran heikkoa, että se halkeilee, eikä näin ollen ammatti-ihmisten mielestä sovellu maalattavaksi. Siispä valkolakkaa pintaan. Kyllä siitäkin ihan kiva tulee. Huomenna ne voisi laittaa jo seinäänkin, mutta huomiselle on kyllä niin monta muutakin hommaa, että taitaa miehiltä loppua kädet kesken. Itsehän pakenen toimistoon. :) Joskin illalla taidan rynnistää vielä lattiatalkoisiin kun nyt on vauhti päällä.

Eteisaula ja porraskuilu sai ensimmäisenä laminaatit päälle. Heti tuli niin kotoisaa. :) Nyt voi sitten portaat tulla.

Tässä alias lattiamestari pakertaa olohuoneen kimpussa. Niin pitkälle tein kuin primeroitua pintaa riitti, mutta ruokailutila ja puolet olohuoneesta jäi huomiselle. Mutta näinkin pitkälle tehtynä saatiin jo paljon aikaan. Vessan ja kodarin ovet voi huomenna laittaa paikoilleen. Siispä tämän illan ohjelmassa on vielä välioviin kahvojen valinta, jotta isäntä osaa ne huomenna metsästää käsiinsä. Mutta lattia itsessään näyttää kivalta! Minä tykkään. :)

Tähän asti se siis eteni. Huomenna onkin aikamoinen askartelu, että saan tuon seuraavan lautalinjan kohdilleen kun pitää aloittaa taaimmaisesta seinästä ja sitten vielä osua tämän jo olemassa olevan rivistön kylkeen. Mutta eiköhän se onnistu. :) Ja jos ei onnistu, niin nuo on onneksi aina helppo napsia pois, sirkkelöidä vähän lisää ja pistää uudestaan paikoilleen. Pääosin tuon Tarkettin laminaatin latominen on vain järjettömän helppoa. Välillä laudat hieman vääntyilevät, joten jotkut on tosi vaikea saada ponttiinsa kunnolla, mutta pääosin siis vallan näppärää. Kovasti toivon, että huomenna ehtisin tehdä sekä tässä näkyvän osion, että yläkerrassa meidän makkarin ja vaatehuoneen. Sitten uupuisikin enää vain työhuone! Jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti