torstai 2. kesäkuuta 2011

Kattoja kattoja kattoja vaan...

Taas tehtiin kattoja. :) Kävin eilen vahaamassa loput raksalta löytyvät paneelit ja tänään ne löysivät suurin osa tiensä kattoon. Alakerrasta ei uuvu enää kuin työhuoneen katto, mutta siinä huoneessa on muutakin tehtävää vielä. Seinät pitää paklata, hioa ja maalata. Mutta josko sen saisi viikonlopun aikana. Yläkerrasta puuttuu enää pari paneelia vaatehuoneesta ja kylppäristä. Sain tänään kuitenkin kylppärinkin paneelit vahattua, samoin kattolistat, joten eiköhän se huone ala kohta näyttää jo valmiilta. Putkari tosin ei ole (yllättäen) pysynyt aikatauluissa, joten hän tulee näillä näkymin sitten ensi viikolla. Toivottavasti niin... Portaiden tekijä kävi tekemässä tarkistusmittauksia ja kertoi, että portaiden toimitus voisi olla juhannuksen tietämillä. Sehän meille sopii. Siihen mennessä meillä pitäisi olla valmiina jo kaikki listoituksia lukuun ottamatta (ja ehkä niistäkin osa). Talossa alkaa näyttää jo ihan talolta! Ei ole enää pelkkä raksa. :)

Tässä kuitenkin kuvaa vielä keittiön kuviomaalauksesta. Onhan se ihan ok, mutta edelleen meillä isäntä on paljon innostuneempi kuin minä. :) Ehkä minäkin tuolle vielä lämpenen. Toisaalta se on mukavan huomaamaton ja kuitenkin sisältää jotain pientä eloa.

Miehet ovat ahkerasti hioneet kuvassa näkyvän kantavan palkin sekä pilarin, jotka sitten tänään sain vahattua valkoiseksi. Saas nähdä pitääkö vielä toinen kerros pistää. Pinta kun on hiottu, niin se imee vahaa kovin eri tavalla eri kohdista. Vähän jäi siis laikukkaaksi. Pitää hetki sitä katsella ja ihmetellä, jotta kaipaako toisen kerroksen vaiko ei.

Ja keittiön katto tuli valmiiksi tänään. Tuli valoa runsaasti lisää sisälle. Vielä kun saadaan lattia, niin yläkerrasta opittuna voi todeta, että sitten tila näyttää taas valtaisasti suuremmalta. :) Mutta tehdään nyt se työhuone ensin, jotta on hieman pölyvapaampi ympäristö lattioita tehdä.

Vahailin myös tänään saunan katon paikkovahaukset järjestykseen ja saunan oven karmit mustaksi sisäpuolelta. Ulkopuolelta sitten pyökin sävyiseksi, mutta sitä en vielä ehtinyt tehdä. Yläkerrassa oli ilmestynyt jo kolme väliovea paikoilleen. Jotenkin tänään tuli semmoinen olo, että nyt ei puutu enää paljon. :) Listahommat tulevat olemaan iso juttu, mutta onhan se sitten ihan eri asia touhuilla sukkasillaan pitkin taloa. :D Oijjoi...

Liesitaso meillä edelleen tuotta pään vaivaa. Vaihtaako kaappi, vai ostaako keraaminen taso toiselta valmistajalta... Voivoi. Hankalia päätöksiä.

2 kommenttia:

 1. Tosi kivalta näyttää! Ei se pilarin-palkin laikkuisuus mitään haittaa (tietysti jos on keskentekoisen näköinen, niin sitten) onhan se selvää, että ihan tasaiseksi on vaikea saada.

  Meillä ollaan melkein samassa vaiheessa. Ovia odotellaan ja tänään menen tilaamaan kattolistoja, että päästään lakkaamaan niitä. Tuli kyllä eilen taas sellainen epäuskon hetki, että ei tää piru tule koskaan valmiiksi, koko ajan on jotain viivästystä.

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä nuo toivon ja epätoivon hetket vaihtelevat vallan kiitettävästi. :D Nyt on onneksi taas toivon vuoro. Eiköhän ennen juhannusta ehdi se epätoivoksin sieltä muutamaan kertaan pilkahtamaan...

  Ja tosiaan, vaikka jo yli vuosi on rakennettu, niin silti aina vain yllätytään siitä miten paljon enemmän aikaa kaikkiin hommiin menee kuin mitä on alkujaan ajatellut. Luulisi jo oppineen, mutta ei. Siispä aikataulut venyy ja vanuu siitäkin syystä. Ainakin meillä.

  Mutta tsemppiä sinne ja tänne! :) Kyllä ne siitä.

  VastaaPoista