perjantai 23. syyskuuta 2011

Pikkupuuhaa

Nyt voisi olla otollinen hetki jälleen pistää päivityksen poikasta. Kovat sateet eivät ole oikein motivoineet viimeaikoina raksailemaan pihalle, mutta jotain pientä on silti saatu aikaan.

Isäntä on pohjustanut ja maalaillut kuistin tolpat. Tämä siis enteilee, että kohta kuistia lähdetään rakentelemaan. Jos oikein uumoilen, niin ehkä jo tänään otetaan ensiaskeleet. Ja kivastihan tuo aurinko pihalla paistaa, joten sääkin suosii. Itse kovasti jo kaipailisin myös pielilautoja. Niitä voisi ehkä viikonloppuna jokusen puuhata.

Eilen kasasimme myös kompostin. Ensin käänsimme maata kompostin paikan kohdalta, jotta alusta olisi mahdollisimman multainen savisella ja hiekkaisella pihallamme. Tasoittelimme alustan myös tasaiseksi, jotta kompostori asettuisi siihen mukavasti. Sitten asettelimme risut ja karheat jätteet pohjalle, vähän vanhaa kompostia päälle ja viimeisimmät elintarvikejätteet kruunasivat pinon. Hetki sitten kun kävin kannen alle kurkkaamassa, niin todistettavasti lämpö oli jo noussut ja maan tuoksu oli voimistunut. Homma siis toimii! Kiitos vain vanhemmalle polvelle starttikitistä. :D Kun säät viilenevät, kompostori saa vielä talvisen lämmitysvaipan ympärilleen. Nyt sille ei vielä ole tarvetta.

Pari viikkoa sitten askartelin myös itselleni ja pojille työpöytien levyt. Halvat työpöydät IKEA-tarjonnasta, mutta mäntyiset pöytälevyt käsittelin tumman tammen sävyisellä antiikkivahalla. Kokonaisuudesta tuli kauniin merellinen, sääli ettei huoneen muu sisustus kyllä ole yhtään samassa linjassa. Noh, voinpahan uppoutua hommiini tuijotellen vain tätä pöytää. :D

Pöytälevyn sävystä tuli kyllä tosi kaunis. :) Poikien huoneisiin siis tuli pöydät samalla käsittelyllä, mutta he halusivat pöytiinsä punaiset metallijalat. Sopivatkin kyllä heidän huoneisiinsa oikein hyvin.

Shampoopullohyllystämme halusin myös esitellä kuvan nyt kun siinä on valot toiminnassa. Nuo ledinauhat tuovat sen verran paljon valoa, että eipä sitä suihkussa ja saunassa käydessä oikeastaan muuta valoa tarvitsekaan. Meillä ei vielä ole saunassa valoja ollenkaan, mutta lasioven kautta valo tulee sinne pesuhuoneesta, eikä saunan omilla valoilla mikään kiire olekaan. Viihdymme hämärässä saunassa. Siivoamisen kannalta kuitenkin on välttämätöntä, että jossain vaiheessa valot sinne saadaan. Myös vanhusten (siis oikein suurmummin esimerkiksi) saunottaminen saattaisi kaivata lisävalaistusta, jotta haavereilta säästytään.

Sauna muuten toimii vallan hienosti nyt! Kun ensimmäisen lämmityksen ongelmasta päästiin eroon, on sauna ollut aktiivisessa käytössä. Varsinainen kuherruskuukausi käynnissä! :D Aina lenkiltä suoraan saunaan, viikonloppusaunat, tänään saunotetaan ensimmäinen setti vanhuksia ja lapset kävisivät vaikka joka päivä jos voisi. :) Ihanaa.

Ja vielä kukkaosio. Tässä on monsteri, joka kotiutui siis erinäisen perintöketjun kautta meille. Pidän kovasti orkiedoista ja niitä löytyykin ympäri taloa ripoteltuna viisi kappaletta. Meinasin ensin ottaa kuvan, jossa kaikki yksilöt olivat ahtautuneina tiskipöydälle kastelusessioon, mutta päätinkin sitten omistaa kuvan pelkästään monsterille. Pelkäsin alkuun, että kasvit saavat sätkyt kun ne joutuvat tällaiseen koneellisen ilmanvaihdon asuntoon, jossa ilma on suhteellisen kuiva jatkuvasti. Mutta ilmeisesti me höpöttelemme sen verran paljon, että vielä nämä ainakin näyttävät viihtyvän kun uusia kukkiakin ilmestyy tuon tuosta. Myös ahkera sumuttelu ja säännöllinen kastelu auttavat. Nyt ainakin näyttää ihan hyvältä! *koputtaa puuta*

Tavaroita meillä on edelleen purkamatta. Tänä aamuna olen tyhjentänyt taas neljä laatikkoa ja illalla siivosin keittiön työtasoa, joka nyt jo jopa näkyy! Vau... Isäntä aloitti myös eilen pakastimen oven kätisyyden vaihdon, mutta sepäs ei ollutkaan ihan oletetun helppo tehtävä. Yksi muttereista pyörii vain tyhjää, eikä se lähde irti tai mene takaisin kiinni. Nyt sitten odotellaan Expertiltä tietoa, josko huoltomies tulisi tuota katsomaan... Pakastin olisi kiva saada jo käyttöön.

Mutta nyt on taas aika palata arkiaskareisiin, eli suunnata junalle ja kohti töitä sekä koulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti