sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Raksausviikonloppu!

Jipii! Viikonloppuna ei satanut! Eli aikaa oli sopivasti raksaamiseen. Isäntä vuokrasi perjantaina viikonlopuksi nosturin, jotta saataisiin sadevesijärjestelmiä ajatellen kaikki talon yläosat maalattua. Innostuttiin kuitenkin samalla myös askartelemaan toiseen päätyyn ikkunoiden smyykejä ja peitelautoja. Saatiin vähän ilmettä mörskään. :)

Kuvien laatu on tyyliä kännykkä, koska normaalisti käytössä oleva kamera on aseteltuna hienoon animaatiostudioon isännän työpöydän alle... Hmm... Ehkä tiedotan tästäkin projektista joskus. On se sen verran mielenkiintoinen, vaikkei mitään yhtäläisyyttä rakenteluun olekaan.

Siellä se isäntä ruuvailee peitelautaa paikoilleen. Päätimme toteuttaa laudoitukset melko yksinkertaisesti, mutta hieman perinteikkäästi muotoillen. Monesti hieman syrjemmässä ajellessa näkee tämän suuntaisia peitelistoja. Epäilen kyllä muistikuvissani, että usein nuo pystypuiden alapäät ovat toisin päin viistetyt, mutta meidän silmäämme tämä näytti hyvältä.

Siinä ne olla möllöttävät. Makkarin ja vaatehuoneen ikkunat. Nyt kun malli ja mitat on valmiina, niin olettaisin muiden ikkunoiden valmistuvan vauhdikkaammin.

Myös kuistia sitten tehtiinkin eteenpäin. Puut vain jäivät kesken, joten loppuun asti ei saatu. Sunnuntaina ei Mäntsälästä pahemmin puutavaraa osteta. Mutta huomenna toivottavasti isäntä noutaa muutaman kestopuun lisää, jotta saadaan myös sivut tehtyä. Oli se kuitenkin kiva asetella kanervat oven pieleen ja käydä saunan jälkeen uudella kuistilla hieman tepastelemassa ja viilentymässä.

Talossa on meinaan lämmöt kokolailla kohdillaan. Vielä reilu viikko sitten palelin ja mietiskelin lämmitysasetuksiamme. Päivän eräänä kaivoin maalämpöpumpun ohjekirjan esiin ja tutustuin jälleen kerran (edellisestä kerrasta on aikaa, joten jutut olivat ehtineet unohtua) lämmitysjärjestelmämme saloihin. Säädin lämmöt nollasta normaalitasolle ja huoneiden termostaatit käännettiin vähän reiluun 20 asteeseen. Joissain huoneissa termari oli sujahtanut 25 asteeseen, ja huh hellettä kun on meinaan lämmin. Mutta kyllä se vain on kiva kun varpaan alla tuntuu heti aamusta asti lämmin lattia. Sukkia ei tarvitse pitää. Raksausprojektin alussa vakavasti harkittiin yläkertaan patterilämmitystä... Onneksi ei siihen hairahdettu. Kyllä lattialämmitys on sisustuksellisesti ja toiminnallisesti paljon mukavampi.

Nyt kohti arkiviikon askareita. Isännällä loma jatkuu vielä viikon verran, joten eiköhän tuo kuisti/parveke -kompo tuosta vielä etene. Saa isänsä puuha-avuksi, joten käsiparit eivät lopu kesken. Kiitos vain molemmille vanhemmille polville viikonlopun avuista!

Vielä piti loppuhuomautus kirjailla. On se hienoa kun pitkän raksauspäivän jälkeen voi kömpiä lähimmästä ovesta sisään, heittää työvaatteet pinoon ja kiivetä saunan lauteille lämmittelemään. Ihan eri maailmasta on tällainen raksailu verrattuna vuoden takaiseen, jolloin kylmissään kiivettiin autoon, pistettiin auton lämmitykset täysille, hilattiin itsemme hissillä motivaatiokämppään ja sen pieneen suihkukoppiin lämmittelemään. :) Niin se elämä kuljettaa. Voi onnea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti