lauantai 11. helmikuuta 2012

Verhohommia ja vähän muuta

Jaahas, nyt kun on noin puoli vuotta asuttu talossa, niin olisi vissiin aika laittaa verhoja ikkunoihin. Meillä ei ole vieläkään yhden yhtäkään verhotankoa, joten aloitin nyt sitten tangottomien verhojen puolelta. Ja tangottomia verhojahan ovat siis tässä tapauksessa laskosverhot. Nappasin Sisustus ja Sepustus blogista ohjeet niiden tekemiseen ja kaivoin ompelukoneen esiin.

Keittiössä on kolme ikkunaa, joista yksi on ruokapöydän päädyssä. Siihen tulen tekemään tästä samasta kankaasta pitkät verhot aikanaan, mutta tällä erää olen askarrellut siis näitä kahden muun ikkunan verhoja. Koska meillä on näppäräkäyttöiset sälekaihtimet, ovat laskosverhot vain silmänlumetta. Niissä on kyllä toimivat mekanismit, jotta ne voi tarvittaessa myös muuttaa toiminnallisiksi. Sille tuskin on tarvetta, mutta asettuvat poikkipuineen ja systeemeineen nätisti näin. Toisen ikkunan verho on vielä tekemättä. Olen aika hidas ompelija, joten yhden tällaisen härvelin tekemiseen menee helposti 5-6 tuntia. Verho per päivä. :)

Kodinhoitohuoneen oven ikkuna osoittaa suoraan tielle, ja tähän asti saunominen on pitänyt hoitaa kokolailla piilotellen verhojen puutteen takia. Mutta tänään sain vihdoinkin askarreltua myös kodariin laskosverhon. Ja tämä on (kuten kuvasta näkyy) täysin toimiva vempele. Otin hieman erivapauksia Sisustus ja Sepustus -blogin ohjeisiin nähden, koska minusta kylppärin ja saunan kodariin sopii hieman "roisimpi" ilme.

Roisimpi tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että jätin ompelematta omat kujat poikkipuille. Sen sijaan tein niille vetonarusta omat koukut ja jätin puut näkyville. Tiellehän nuo toki vain näkyvät, mutta joka tapauksessa. :) Hyvin toimii myös verhojen käyttömekanismi. Kokolailla onnistunut lopputulos näin aloittelijalta tällä saralla.

Isäntä on viimeviikkoina askarrellut myös saunan valoja vaille valmiiksi. Kaikki listat ovat nyt paikoillaan, löylykauhalle on oma koukkunsa oven pielessä ja seinälle ilmestyi pari hyllyä. En ole vielä ihan varma mihin niitä tarvitaan, mutta laudepaketin mukana tulleesta kaatumissuojasta sai kaksi hienoa mokomaa tehtyä. Kaatumissuoja omassa tarkoituksessaan olisi peittänyt löylynheittoväylän kiukaalle, joten sitä ei siihen tarvittu.

Olohuoneen lattialla myös makoilee iso kasa liimapuulevyjä. Ne ovat saaneet vahan pintaansa ja niistä tulee lähiaikoina pojille vaatekaappien rungot. Vielä pitäisi niihin ovimateriaali päättää. Olemme pohtineen huurrettua pleksilasia ja toisaalta maalattua kuitulevyä... Kumpikin olisi varmasti hyvä, mutta vaikea on päätös. Samoin takan edustan lopullinen kipinäsuojaus on mietintämyssyssä. Nyt näyttää siltä, että luovumme peltiajatuksesta ja siirrymme sittenkin vuolukivilaattojen kannalle. Ja ettei hommat vielä tähän loppuisi, pitäisi myös ensi viikolla käydä eräällä työpajalla kyselemässä rosterilevyä hellan taakse.

Ulkohommissa taas edetään pikkuhiljaa. Varasto on pakkasen myötä talviteloilla, mutta sadevesijärjestelmää tullaan tekemään lähiaikoina. Yrityksen edustaja kävi jo menneellä viikolla palauttamassa mieleensä mitä täällä pitikään tehdä ja lupasi ilmoittaa milloin pääsevät työt tekemään. No, vielä ei ole kuulunut. Mutta eiköhän se pikkuhiljaa järjesty.

Näpräämisen ja tuhraamisen ohella on onneksi voinut suorittaa myös sitä helpompaa sisustusta, eli shoppailua. :) Makuuhuoneeseen on tiensä löytänyt alla oleva suuri kynttilälyhty. Myös muutama muu juttu sen lisäksi, mutta niistä sitten myöhemmin kun loputkin huoneesta saadaan järjestykseen.

Kynttilät luovat niin ihanaa tunnelmaa... :) Rentoa viikonlopun jatkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Samoissa mennään, puolivuotta asuttu ja vasta tällä viikolla ekat verhot ikkunoihin saatu.. Mut josko se tästä.. Alkaa pikkuhiljaa toipua rakennusrapulasta..

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Olisin kiinnostunut kuulemaan, menikö mittavan kanssa kaikki ihan hyvin? Oletteko olleet tyytyväisiä taloon? Entä oliko asennusporukka osaavaa?

  Mielelläni kuulen kaikkea, mitä vain mieleen tulee,sillä olemme todennäköisesti tekemässä heidän kanssaan talokauppoja. Ainakin hinnaltaan kilpailukykyisiä sekä palveluasenne kohdallaan myyjällä. Kiitos, terv. Lotta

  VastaaPoista
 3. Mittavan kanssa meni kaikki ihan mukavasti. Ei ole aihetta valituksille. Pieniä vastoinkäymisiä oli pitkin matkaa, mutta ne ratkesivat talotehtaan kanssa hyvin. Palvelu on todella kohdillaan sekä myynnissä että tehtaalla, mikä onkin kaikkein tärkeintä.

  Välillä pienen putiikin kanssa oli vaikeuksia saada ihmisiä kiinni ja sairaslomat aiheuttivat viivästyksiä toimituksiin jne., mutta kaikesta selvittiin ja pyytämällä sai kompensaatiota aiheutuneista harmeista.

  Asennusporukka oli erittäin ammattitaitoista. Vaikka turvallisuuden huolehtimisesta he olivat pahasti eri mieltä mestarimme kanssa, niin loppujen lopuksi mestarikin kovasti kiitteli työn jälkeä. Samoin kun vuosi pystytyksen jälkeen listahommissa huomasimme yhden ikkunan olevan vinossa, pystytysporukan kaverit kävivät seuraavana päivänä korjaamassa virheen siististi tapetteihin jälkiä jättämättä.

  Suurimmat "harmit" syntyivätkin siitä, että emme vain itse tienneet. Toimituseriä olisimme esimerkiksi jaksottaneet enemmän (itse kun tekee, niin eteneminen on hidasta eikä aina niin johdonmukaista). Nyt rakennustarviketta makasi aivan turhan paljon tontilla pitkiä aikoja.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen idea tuo vaatekaappien teko itse. Onko teillä jotain valmiita ohjeita siihen vai teettekö ihan omasta päästä? Rupesi itseäkin kiinnostamaan tuo ajatus... =)

  VastaaPoista
 5. Kyllä me ihan omasta päästä ne väkersimme/väkerrämme. Meidän tapauksessamme vaatekaapit siis tarkoittavat noin 90cm korkeita kaapistoja, joissa on korijärjestelmät sisällä. Liimapuulevystä teimme kaappeihin päädyt ja tasot, muutama tukipuu sinne ja tänne. Kiinnitykset kulmaraudoilla. Laitan niistä kyllä kuvaa jossain vaiheessa kun saamme ovetkin tehtyä. Ne ovat edelleen tekemättä. :) Hidasta välillä tämä puuhaaminen...

  VastaaPoista