torstai 19. huhtikuuta 2012

Otsikkokin matkaan!

Jaahas. Nyt on uusi Blogger ladattuna... Saas nähdä miltä näyttää viesti blogissa. Toivottavasti samalta kuin ennenkin.

Tässä on taas touhuttu iltoja sisällä ja pihalla. Saimme kaikki terassin runkopalkit kyllästettyä ja maalattua. Nyt on perustuspilarit slammattuna ja odottavat kuivumista. Sitten tarkistellaan vielä korkeudet ja toivotaan parasta. Pari iltaa ihmettelimme miten pilarien korkeus toisiinsa tuntuu muuttuvan ihan hetkittäin. Jossain vaiheessa tajusimme, että vatupassista on aika ajanut ohi. Ja tiedoksi etelän viisastelijalle: "Ei. Siinä ei ole laastia." :D No, nyt on uusi vatupassi hommattuna, jolla pitäisi sitten pilarinkien korkeudet tulla kohdilleen.

Louhoskivissäkin on edistystä. Soittelimme parille työmaalle, saimme Järvenpään kaupungiltakin vinkkiä ja kyselimme sieltä sun täältä. Loppujen lopuksi saamme kasetillisen louhoskiviä halvimmalla tutulta maansiirtoyritykseltä. Huomenna kipataan vajaat 20 kuutiota kiviä pihaan, joita päästään sitten viikonloppuna raahailemaan pitkin ja poikin.

Itse pengerrystä varten olen pohtinut seuraavaa:
Tiedonhaun jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että noin matala muuri kuin meille tulee, ei vaadi mitään varsinaista perustusta. Sen sijaan kun pihamme on savimaata, olisi hyvä kaivaa muurin pohjakivien alta hieman savea pois, pistää suodatinkangas perään ja kerros hiekkaa/soraa sen päälle. Mietin myös, että suodatinkankaan voisi nostaa pengerryksen päälle (ylärinteen puolelle siis), jotta siitä pengerryksestä ei maat lähde valumaan kivien väliin ja katoa ajan myötä. Louhoskivistä kun on kyse, pieni routaheiluttelu ei haittaa. Mutta jos maat rupeaa kivien alta tai "takaa" katoamaan, niin muurin ympäristöön aiheutuvat kuopat tai kivien uppoaminen saveen olisi kiva estää. Kuulostaako tuo suunnitelma järkevältä noin, vai pitäisikö tehdä vielä mittavampia pohjatöitä?

Myös kesän vihannessato etenee. Ensimmäisen laatikon voisin kasata vaikka jo tänään jos energiaa riittää. Myös kylvö... Öh... Siis kodinhoitohuoneessa on jo elämän merkkejä. Yhdestä jos toisesta kylvörasiasta pilkistää enemmän tai vähemmän innokkaan oloisia kasvin taimia. Hurjaa vauhtia ne tulevat! Mutta silti olen kovasti myöhässä joidenkin kasvien kanssa. Toivottavasti niistäkin ehtisi kuitenkin jotain kesän aikana tulla...

1 kommentti:

  1. Etelän Ukolta terveisiä, että hyvältä kuulostaa. Pohjalle voisi kuitenkin laittaa salaojaputket, jos vielä löytyy.Sinnehän se vesi lopulta valuu.

    VastaaPoista