tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kesäkuulumisia

Johan tässä onkin vierähtänyt aikaa. Kiirus tuli. Ja tuli loma. Ja sitten paluu arkeen. Kovasti on kaikkea pientä tehty, vaikkei mitään valtaisaa ollakaan saatu aikaan. Varasto on valmis, ensimmäiset kurkut syöty ja pihaa sotkettu. Saas nähdä milloin saadaan sitä siivottua ja pihaa valmisteltua multaa varten. Nurtsi kylvetään suosiolla vasta syksyllä. Mitä tässä runnomaan...

Olen napsinut kuvia vähän väliä. Osa on jo vanhoja, osa tuoreempia, mutta kuvia kuitenkin.

Isäntä on värkännyt ahkerasti varaston kimpussa yksin sekä isänsä kanssa. Nyt se on valmis, vaikkei se tässä kuvassa sitä vielä olekaan. :) Varmaan taas parin kuukauden päästä lisäilen kuvia, niin ehkä sitten. No ei vaines, koitan olla taas vähän ahkerampi tämän päivittelyn kanssa.

Tässä vähän sisäkuvaa. Nyt on sisälläkin jo hyllyjä kokolailla paljon. Ja telinettä pyörille, ruuveille, sahoille sun muille härpäkkeille. Vielä vähän on kesken, mutta oikein hyvällä mallilla jo.

Tämä kuva on otettu ehkä pari viikkoa sitten. Sen jälkeen on kurkut kasvaneet kovasti, mutta myös hedelmiä on saatu. Jääkaapissa odottelee muutama vielä syömistä ja kohta niitä saa taas kerätä lisää. Pitää ruveta etsimään hyviä säilöntävinkkejä, sillä kaikkia ei ehkä ehdi syömään sitä tahtia kuin niitä tulee. Tosin tällä haavaa niissä on vielä uutuuden viehätystä ja yhden kurkun voi popsia nuin vain välipalaksi. Namia.

Tomaatit ovat hankalampia. Tässä vaiheessa mokomat ovat olleet jo jonkin aikaa, mutta ei vain väriä tule pintaan. Nyt otin yhden keskeneräisen otuksen sisälle kypsymään koekasvatukseen. Katsotaan miten käy...

Ja tämä tässä on yksi chileistä. Nämä olen kasvattanut ihan siemenestä asti ja nyt alkaa kukkia muodostua. Ilmeisesti siis saamme myös chilejä jossain vaiheessa. Sitä odotellessa. :)

Myös meidän kivikon kellot avasivat kukkansa pari päivää sitten. Taas on väriä kivikkopuutarhassa, vaikka tuo niin kovin harva edelleen on. :P Myös kiviaidan maksaruohot kukkivat. Suikeroalpit sen sijaan ovat päättäneet, että muuri ei ole heille sopiva paikka. Ja minä olen vähän kyllästynyt elvyttämään niitä. Suattaapi olla, että istutan jotain toista lajia maksaruohoa niiden tilalle ensi keväänä.

Ja vielä mökkitunnelmia juhannukselta. Loma oli lyhyt, mutta mukava. Mökki yhtä leppoisa paikka kuin aina. Toivottavasti sinne vielä tämän kesän aikana ehtii...

2 kommenttia:

  1. Oletko muistanut latvoa tomaatit? Tomaatit alkavat kypsyä, kun ne latvoo, poistaa sivuversot ja osan lehdistä. Syksymmällä, jos tomaatissa on paljon pieniä raakileita, voi myös raakileiden määrää karsia ja lehdistön voi karsia ihan minimiin.

    VastaaPoista
  2. Minä olen niin aloittelija vielä näissä puutarhakuvioissa, että enpäs tällaista tiennyt. Kiitos vinkistä! Siispä heti illalla pätkimishommiin. :)

    Kurkkujakin on kuulemma hyvä hieman leikata, jotta eivät pistä kaikkea energiaansa pituuskasvuun. Sekin pitänee siis tehdä, jotta kurkkuja tulee myös loppukesän ajan.

    VastaaPoista