sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kalustesuunnitelmia

LVI-suunnitelmia varten on pitänyt ruveta pohtimaan oikein ankarasti keittiön, kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneiden kalusteratkaisuja ja järjestyksiä. Ahkeran pohdinnan jälkeen on päästy alla oleviin ajatelmiin.

Keittiö avautuu tällä näkymällä ruokailutilasta. Tiskikone on tähän kuvaan tehty integroituna vasemman kaappirivistön keskelle, joskaan se ei sellaisena välttämättä toteudu. Samoin allas ja muut kodinkoneet, tasojen värit jne. ovat "hatusta vedettyjä". Mutta kaapit kokonaisuudessaan ovat oikeilla paikoillaan. Hellan seinän toiselle puolelle tulee takka. Toivottavasti se ei tuota ongelmia. Onneissani katselen tuota pitkää työtasoa...

Alakerran wc:n suunnittelu oli helppoa, koska vaihtoehtoja ei ole mitenkään hirveästi. Kuten kaikissa muissakin kuvissa, värit ovat vain jotain. Tässä oli nimenomaan tarkoituksena miettiä vain vesipisteiden, viemäreiden ja kalusteiden paikkoja.

Kodinhoitohuoneen oikeassa nurkassa olevat korkeat kaapit ovat varauksia lämminvesivaraajalle, pesutornille ym. Mikäli korkeita kaappeja tarvitaan lisää, niintä voidaan asetettaa vastapuolelle oven toiselle puolelle. Jää sitten edes toinen pää kodinhoitohuoneesta avarammaksi. :)

Kun pesuhuonetta kävi mallintamaan 3D-softalla, tuli karmaiseva totuus esiin. Vähän sitä jo ehdittiin pelätäkin kun katseltiin pohjakuvia, mutta mutta... Se on masentavan pieni! :D Ja vain yksi pieni ikkuna nurkassa, joten siitä tulee myös luonnonvalon puolesta toivottoman pimeä. Noh, onneksi on valaisimet ja vaaleat värit keksitty. Taas sitä saa huomata, miten pelkkien viivojen vetäminen paperille ei aina edusta järin hyvää tilan hahmotustaitoa.

Sitten vielä yläkerran kylpyhuone. Tämä näyttää kivalta. :) Ammeen päätyyn olisi tarkoitus tehdä ammeen korkuinen koroke/jatke. Tila on tuolta takaseinästä todella matala, vain 1300mm. Mutta pöntön kohdilla on jo seisomakorkeus, ainakin meille.

Ja sitten hieman väri/materiaalimietintöjä... Tällä hetkellä keittiöön on kaavailtu jotakuinkin tällaisia juttuja. Niiden toteutus riippuu siitä, millä budjetilla ja mistä liikkeistä näitä olisi saatavilla. Ensi viikolla alkaa metsästys.

3 kommenttia:

 1. Hienon näköisiä suunnitelmia ja hyvin näyttää olevan tulossa säilytystilaa teille. Sitähän ei koskaan voi olla liikaa. Ja tuo pitkä pöytätaso keittiössä on kyllä varmasti käytännöllinen - siihen mahtuu tarvittaessa usampikin ihminen työskentelemään ja yleiskonekin...

  Vessoista tuli mieleen: itse pidän tärkeänä, että laittaikaivo tulee myös jokaiseen wc-tilaan, sellaiseenkin, jossa ei ole suihkua. Käytäntö on nimittäin osoittanut, että siivoamisen kannalta lattiakaivo on pelkästään plussaa.

  Terkkuja Mäntsälään!

  VastaaPoista
 2. onpa tosiaan ihanan paljon säilytystilaa noissa kylppäreissänne.
  Keittiökin näytti tosi hyvältä ja erityisesti nuo kaksi lasikaappia tiskialtaan kummankin puolen oli minusta kivat. Ja työskentelytilaakin riittävästi.
  Tsemppiä suunnitteluun sinne!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kiitoksia. :)

  Tuo lattiakaivoajatus onkin mielenkiintoinen. Tottahan se on, että siivoaminen suihkun kanssa on huomattavasti helpompaa kuin koittaa muutoin putsata vessan tai kylppärin lattioita.

  VastaaPoista