sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Hääräystä

Viime viikolla miehet ovat aloittaneet raksalla listahommat. Yksi huone on jo kokonaan listoitettu ja monessa huoneessa on jo erinäisiä jalkalistan pätkiä paikoillaan. Melkein kaikki ikkunat on listoitettu, yläaulassa vain odottavat rakennusporukan korjausta. Myös monet ovet ovat saaneet peitelistat kylkeensä. Kahvoja on ilmestynyt ja sen semmoista.

Olimme taas viikonlopun raksalla ja tarkoitus oli tehdä yhtä jos toista. Tavoite ei ihan tullut vastaan, koska aamuyön tunneille venynyt naapurustoon tutustuminen veti raksamehut. Mutta olipahan mukavaa! Ja saimme me silti jotain aikaan, nimittäin hankintoja. Launtaina kävimme hakemassa liesitason, tilasimme sohvan, ostimme valaisimet porraskuiluun ja myös olohuoneeseen. Olkkarin lamppu vain sai lähteä takaisin Bauhausiin. Osat olivat ruosteessa ja muutenkin huonoja, eikä vaihtoyksilö vakuuttanut sen enempää. Harmi, olisi ollut oikein kiva härpäke olkkariin. Nyt pitää löytää jostain joku saman henkinen. Myös keittiön ja kodinhoitohuoneen valaisimet saatiin hankittua. Vielä muutama valaisin pitäisi hankkia, että saataisiin sähkötyöt eteenpäin.

Tässä näkyy makuuhuoneen listoitusmallia. Jalkalista on tuommoinen enemmän kuvioitu. Se näyttää ihan kivalta, syy raskaampaan listaan sen sijaan on hieman nolompi. :D Eli virhe lattian teossa ja sen myötä suurempi rako peitettävänä. Kaikkiin makkareihin tulee tätä listaa yhtenäisen tunnelman vuoksi, mutta muihin tiloihin tulee peruslistaa.

Katto- ja jalkalistat on siis samalla tavalla vahattua kuin kattopaneelitkin. Passaavat meistä ihan kivasti myös lattian sävyjen kanssa yhteen.

Tällainen keraaminen taso sieltä nyt sitten meille kotiutui. On tarpeeksi matala ja sopii muutenkin hyvin mitoiltaan asennusaukkoon. Onneksi tämä asia on nyt järjestyksessä! Kyseessä on mallikappale, mutta oikein on siisti ja hyväkuntoinen silti.

Piti nyt sitten kuvata myös väliovien painikemalli paikoillaan. Lukko myös mukavasti lisää vessan yksityisyystasoa. :)

Ja koska sähkäri oli saanut numerovalomme asennettua, pääsimme mallailemaan ja kiinnittämään talonumeron paikoilleen. Kyllä meille nyt löytää helposti. Vielä nuo pitää välissä sen verran irroittaa, että sutii maalin alle, mutta olkoot siinä nyt sen aikaa kuitenkin.

Nyt olisi vielä kiva saada ne portaat. Voivoi... Pitää laittaa isäntä huomenna puhelimitse tavoittelemaan porrasmiestä kun ei minun kirjalliset yritykseni ole tuottaneet tulosta. Tiedämme, että siellä on tosi kiirus keikkojen kanssa, mutta olisihan se joku vastaus kiva saada yhteydenottoihin. Ja olisi ne portaatkin kiva saada. Helpottaisi kulkemista talossa huomattavasti ja saisi myös listahommat eteenpäin porraskuilunki osalta.

2 kommenttia:

 1. Hyvää settiä :-) Jalkalista oikein siisti, miksei vetäisi sillä koko taloa?

  Harmittaa ettei me laitettu kans vahalla noita paneleita :/ Näyttävät hyvälle. Ja listoitusharjoituksissa ei meillä mennyt ihan nappiin jiiriin, kun vino katto liittyy päädyn suoraan seinään ja listan monimutkainen kuvio on huomioitava.

  Huh, mutta onneksi - ONNEKSI - tehdään vaan itselle :-)

  VastaaPoista
 2. Tuo profiililtaan kuvioitu jalkalista on sen verran massiivinen, että se näyttää makuuhuoneissakin jo pienentävän huoneita aikalailla. Niinpä ajateltiin laitta yksinkertaisen profiilin (joskin tavallista hieman korkeampaa) listaa muihin tiloihin. Hyvältä sekin näyttää, vaikkei kuvaa nyt ollutkaan. :D

  Olen itsekin hyvin tyytyväinen noihin paneeleihin. Yläkerrassa. :D Alakerran paneelit vahattiin alakerrassa ja ilmeisesti työvalo ei ollut siellä yhtä hyvä, koska tuotos on paljon epätasaisempaa kuin yläkerrassa. Mutta ei se nyt maailmaa kaada, saa siinä vähän eloa ollakin.

  Ja torstaina kun raksalla kävin kääntymässä, niin kyllä tuo listahässäkkä aiheutti aikamoista päänvaivaa. Yhden kulman suunnitteluun meni varmasti kirjaimellisesti tunteja, mutta sitten olikin mallikappaleet kaikkiin kulmiin tehty. Ehkä tällä viikolla siis etenee hieman reippaammin jo.

  Listoituksen iloa! :D

  VastaaPoista