sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Ikkunoiden peitelistoja

Sain kuin sainkin olohuoneen, keittiön ja vessan ikkunat listoitettua. Ei nyt ehkä ihan mestarillista työtä ole, mutta itse olen ihan tyytyväinen olosuhteet ja taitotason huomioon ottaen. :)

Olohuoneen akkunoista aloitin. Hyvin lähti käyntiin. Suurin ongelma oli se, että lista menee niin vähän karmin päälle, että naulaus on tehtävä vähän vinoon. Ja pelivaraa on aika vähän, ettei naula tule näkyviin, mutta että kuitenkin tarraa kiinni karmiin. Pari listaa jouduin repimään irti mokoman ongelman takia ja yhden pilkottavan naulan jopa jätin niille sijoilleen. Mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan. :) Ostin halvinta mahdollista mdf melamiini listaa. Olin oikeastaan positiivisesti yllättynyt. Tiedossa on listan heikkoudet, mutta itse sen työstäminen oli näppärämpää kuin kuvittelin. Pelkästin, että sahausreunat jäisivät kamalan näköisiksi, mutta ihan siistit niistä tulikin. Hyvä hyvä!

Ja tässä vielä keittiön ja ruokailutilan listatilanne. Kyllä se kummasti taas siisti yleisilmettä. Noiden pahvien ja roinien alla alkaa olla aika valmis talo. Muutama viikko kun listojen kanssa vielä tapellaan, niin alkaa olla jo ajankohtaista joku semmoinen muuton tapainen.

Ostin myös kynnyksiä reissuillani, mutta eivät ne olletkaan sopivia. Pitänee askarrella pitkästä kynnyslaudasta sopivat itse. Ja Projekteista isoin -blogin innoittamana käsitellä kynnykset vielä meille sopivilla sävyillä.

Olemme myös aiheuttaneet itsellemme megalomaanisen kynnyskompleksin kodinhoitohuoneen ovelle. Siinä kohtaa väliseinä on normaalia paksumpi, koska se on kantava. Laatta-apu aikoinaan teki kodarin lattialaatoituksen vain siihen seinän tasoon asti, eli ei tuonut laattoja oviaukkoon. Minä laminaatteja askarrellessani ajattelin, että vien laminaatin aika lähelle sitten laattoja, ettei jää isoja syvänteitä. Ja sitten eilen ovi laitettiin taas kerran eteisen seinän linjaan, joten nyt jos kynnys laitettaisiin normaalisti, jäisi laminaatti näkyviin myös kynnyksen toiselta puolelta, väliin jäisi rako ja sitten vasta alkaisi laatta. Lisäksi ovi aukeaa sisälle päin ja lattiakaivollisena tilana kynnyksen pitää olla korkea. Johan on siis varsinainen hässäkkä taas... Alkaa vaikuttaa siltä, että laminaatista pitää leikata osa pois ja laattoja pitää lisätä yksi rivi, jotta saadaan kynnys ja koroke oikeaan kohtaan. Kuva selittäisi, mutta en kehdannut semmoista ottaa. :D Nolo juttu...

1 kommentti:

  1. Vai riittääköhän sittenkin korkeampi kynnys pesuhuoneen ja kodarin välille? Hmm... Asia onneksi selviää maanantain mestaripuhelulla. :) No, lattia on fiksattava, oli miten oli.

    VastaaPoista