sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Back in business

Ja hommaa riittää... :) Alku on ollut jos ei nyt ihan terävä, niin ei täysin tylsäkään. Perjantaina kotiuduttiin reissusta eikä silloin jaksettu raksajuttuja hoitaa, mutta eilen olin päivän hommissa isännän liittyessä seuraan illemmasta. Ja tänään menikin sitten yhden työpäivän verran tunteja touhutessa ukon kanssa juttuja.

Tällainen näky meitä odotti. Ei portaita. :( Porrasmies on sairaslomalla, joten nyt jo pikkuisen jännittää, ehtiikö portaat ennen muuttoa. Kovasti hän lupaili, että ei tuossa lomalla mene kuin pari päivää, mutta saas nyt nähdä. Kiusallinen tilanne. Toinen on lomilla raskaan raatamisen seurauksena, joten ei kovin kehtaa painostaakaan. Toisaalta ollaan jumissa itse. Saas nährä kuin käy.

Alakerran vessan spotit saatiin paikoilleen jo ennen reissua, unohtui vain kuvata ne. Reissun aikana äippä ja ukko olivat myös käyneet raksalla vahaamassa listoja ja laatoittamassa takan seinän loppuun. Sepäs olikin taas ollut aikamoinen homma (se laatoitus siis), mutta onpahan tehty. Ja me olemme onnellisia, ettei sitä tarvinnut itse tehdä. :D

Eilen sain myös saunan ja kylppärin silikonit valmiiksi yhtä seinää lukuunottamatta. Siitä puuttuu parista paikasta vielä saumausaine, joten pitää semmoinen homma hoitaa ensin pois. Pitääkin kysellä perään meidän lauteista, joista ei ole kuulunut mitään tilauksen jälkeen. Toimitusaika noin 2 viikkoa on nyt kyllä kovasti liukuvan noin puitteissa jo. Kiuaskin pitäisi laittaa tilaukseen, jotta sähkäri pääsisi kytkemään sen.

Tämän päivän ohjelmanumero oli laittaa yläkerran kylpyhuone kuntoon. Ja tulihan se. :) Oikeastaan yllättävän mukavasti. Uupuu vain kattovalaisimen kytkennät (on jo katossa sentäs) ja lasiovesta vedin. Kasa pyyhekoukkuja ja roskis. :) Myös suihkuverhoa ollaan ajateltu tuohon tilaan, koska suihkussa käydessä vesi lentää joka paikkaan. Katon vinouden takia isäntä sai verholle oikein hauskan idean. Seuraa askarteluvinkki:

- Leikataan vanhasta suihkuverhosta kapeahko (tarpeen mukaan) siivu.
- Ommellaan reunat.
- Kiinnitetään yläkulmiin merimiesrenkaat.
- Kiinnitetään seinään ja kattoon koukut.
- Ripustetaan verho seinälle, josta sen voi suihkun ajaksi levittää toiseen koukkuun kiinni.

Minusta ihan huippuidea! Ja persoonallinen. :) Vanha verho pesuun ja eikun askartelemaan.

Tykkään noista meidän vessojen halogeenispoteista. Antaa vähän arjen ylellisyyttää minusta. :)

Lisäksi tänään löysivät tiensä paikoilleen muutama lista vaatehuoneeseen ja makkariin. Vielä kattolistat vaatehuoneeseen, niin sitten voin kantaa Ikean säilytysjärjestelmän sinne. Näin alkuun ajattelin hommata vain käyttövaatteille omat osionsa, koska loput vaatehuoneesta tulevat toimimaan pahvilaatikkovarastona raksaromppeille sun muille. Pikkuhiljaa voi sitten ostaa lisää korisysteemejä kun tilaa vapautuu.

Mutta nyt, tarjouspyyntöjä, laskujen maksua, palautteen ja lisäpyyntöjen lähettelyä ym. Sitä normaalia raksa-arkea. Vielä kuitenkin matkakumppaneidemme terveiset Berliinin Tempelhofin lentokentältä.


2 kommenttia: