lauantai 23. heinäkuuta 2011

Torstai-ilta raksalla

Eilen (tai oikeastaan jo toissapäivänä) vietettiin allekirjoittaneen ikääntymisen vuoksi pientä rentoa olostelua raksalla. Kyllä miehet kovasti koittivat listoja pistää paikoilleen vielä vaniljavaahdon vatkaamisen aikana, mutta sitten luovuttivat. Välillä pitää naatiskella. :)

Mutta kovasti ovat ukot taas ahertaneet tuon, noh... Sanoisinko nyt ihan suoraan perkeleellisen askareen kimpussa. Eli listoituksen. Palkista tuli heti ihan siistin ja kivan näköinen kun saatiin vahaamaton ja hiomaton ranttu listan alle piiloon. Vielä tuohon palkin päätyyn lyöntilista (olen oppinut uuden sanan :P), niin kyllä on hieno.

Myös olkkari on saanut jo katto- ja jalkalistat. Tekisi kovasti mieli repiä nuo pahvit lattiasta ja katsoa miltä kokonaisuus näyttää. :) Kulmalista ryhdittää myös seinää kivasti.

Talon pystyttäjäporukan miehet kävivät myös kuluneella viikolla korjaamassa yläaulan vinossa olleen ikkunan. Eikä jälkeäkään jäänyt tapettiin, hyvin hoitivat homman. :)

Namnam... Yrteille ostin tänään sinkityn leveän astian ja huomenna noudan vielä pari lisää, joihin olen iskenyt silmäni. Pääsevät uuden keittiön tasolle möllöttelemään, koska täällä kotosalla niitä ei kukaan muista kastella. Ollaan vielä itse reissussakin ensi viikko, mutta raksalla ehkä joku sillä välin piipahtaa.

Ostin tänään vähän muutakin. Sain hankittua kattovalaisimen yläkerran kylpyhuoneeseen. Upotettavat spotit piti myös ostaa kylppärin ja vessan ylälippoihin, mutta ei vain löytynyt sopivia. Tai löytyi, mutta ihan sikamaisen hintaisia. Pitää jututtaa vielä isäntää asiassa ennen hankintoja. Olen myös kovasti päättänyt askarrella meille erinäisiä huonekaluja jossain vaiheessa, joten en voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin pienen mäntyisen liimapuulevyn, johon kokeilen läpikuultavaa spriimaalia ja öljyä. Teen siis väri- ja ilmetestin, jotta voisiko tuosta mäntylevystä jotain askarrella. Kovasti himoan massiivitammea, mutta näin raksabudjetilla tuo mäntylevy on paljon houkuttelevampi vaihtoehto. Sävytän levyn viikonloppuna, niin katsotaan sitten miltä näyttää. :)

Bongasin myös Bauhausista sopivaa kuusilevyä, josta voin värkätä meille eteisen kaapiston rungon. Levy on tarkoitus vahata valkoiseksi, jotta kyseinen kiintokaluste sopii hyvin talon ilmeeseen. Kaappiin tilataan lopuksi vielä liukuovet. Alustava suunnitelma kaapista jo on pääkopassa, mutta pidän sen vielä omana tietonani. Näette sitten. Aika perusjuttuja kuitenkin, koska mikään puutöiden maisteri en ole. :D

Olemme myös nyt kokolailla päättäneet, että ensi viikolla irtisanomme asuntomme vuokrasopimuksen. Eli elokuun loppuun mennessä se on sitten muutettava. Kovasti uskomme, että ennen sitä saamme sen verran paikat järjestykseen, että muuttolupa kuitenkin irtoaa. Kunhan mestari palaa lomilta, niin pistetään paperiasiat viuhumaan ja otetaan putkariin sekä IV-mieheen yhteys.

2 kommenttia:

  1. Hei, mistä/mitä sarjaa mahtaa olla tuo kuvan tumma tapetti?
    nimim. tahtoo kans :)

    VastaaPoista
  2. RTV:stä ollaan kyseinen tapetti hommattu (mutta netistä saa esim. Amazonista halvemmalla!). Se on Eijffingerin Twilight -sarjaa.

    VastaaPoista