sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Kiireiset päivät

Eilinen päivä oli aika mahdoton. Aamusta iltaan tontilla painettiin hommia vaikka vettä tuli välillä kuin saavista kaatamalla. Uskolliset perheenjäsenemme olivat siellä johtamassa joukkoja ja maaurakoitsija autteli minkä kerkesi harkkoja kantamalla ja vaikka mitä. Kerrassaan mahtavaa toimintaa kaikilta!

Tänään oli hieman parempi keli ja saatiin viimeiset muurauksetkin melkein tehtyä. Täyttöjä ajatellen kaikki on jo kunnossa, mutta keskiviikkona alkavaa pystytystä varten pitää vielä muutamia harkkoja pistää paikalleen.

Tähän kuntoon se nyt sitten saatiin perjantain vesisateessa. Slammaukset seiniin, viisteet paikalleen ja alajuoksun kiinnikkeet kuntoon.

Tänään oli vuorossa muurin kunnostusta ulkopuolelta täyttöjä ajatellen. Bitumia ja huopaa (termit hukassa) kylkeen, patolevyt listoineen paikaleen ja alustavia sepelikasoja seinustalle.

Kodinhoitohuoneen alla on melkoinen putkiviidakko. Viemäri, päävesiputki sekä maalämmön putket. Meille kun ei tule erillistä teknistä tilaa, vaan kodinhoitohuone sisältää kaikki toiminnot. Ainoastaan sähkökeskus sijoittuu talossa muualle, eli eteiseen.

Tässä putket saavat täyttömaata niskaansa.

Tähän tulee vielä sadevesiputket, jonka jälkeen päästäänkin tekemään täyttöjä rankemmalla kädellä. Jännitys tiivistyy päästääkö maaurakoitsijan vaimo miehen tontille huomenna... Valmistelut tosin saatiin sen verran hyvälle mallille tänään, että eiköhän me maanantainakin selvitä. Perhe etusijalla urakoitsijallakin. :)

Ja tältä se nyt sitten tämän päivän jälkeen näyttää. Tuulessa ja vesituiskussa. :)

2 kommenttia:

  1. Paljon olette saanut aikaiseksi. Hienolta näytää! Läpi tuulen ja tuiskun lienee myös ok-rakentajan motto, ainakin näissä Suomen kesäsäissä.:) Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Kyllä olemme tyytyväisiä viikon saldoon. Ihan ei uskallettu olla varmoja onnistutaanko ajoissa, mutta nyt voi jo hengähtää. Enää pelottaa mitä rakentajat sanovat tarkistusmittauksien jälkeen. ;)

    VastaaPoista