keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Talo tontilla =)

Eilen tuli talo. Kasa puuta, kattoristikoita, tuulensuojalevyjä sun muuta. Lisää tulee perjantaina ja ensi viikolla vielä enempi. Pystyttäjät ovat tänään tontilla ja siellä onkin kaikki valmista heidän töiden aloittamistaan varten. Puhelu tontille hetki sitten todisti, että kova naputus on jo käynnissä.

Eilinen päivä oli vihdoin suhteellisen leppoisa itse tontilla. Pitkin päivää tehtiin rauhassa hommia. Putkimies kävi aamusta vetämässä viemärilinjat paikalleen, loput täytöt tehtiin ja kun pääsin paikalle, näyttikin jo päällisin puolin kovin valmiilta. Enää piti täyttää ylimmän rivin harkot, tasoittaa yläpinnat, asettaa radonhuovat ja muurata takan alusen sekä kodinhoitohuoneen viimeiset rivit.

Illalla alkoi muurauslaasti uhkaavasti loppua, joten lähdin hakemaan sitä lisää samalla kun noudin pari ystävääni lentokentältä. Noh, tien varteen tyssäsi se matka kun rengas puhkesi. Kävelyä kilometrikaupalla, pohdintaa ja pähkäilyä, kunnes auto vihdoin oli taas ajokunnossa. Kotona oltiin isännän hakureissun ym. jälkeen vasta vähän ennen kahta, mutta jo taas seitsemäksi isäntä lähti viimeistelyjä tontille tekemään. Saas nähdä miten vinoon menee viimeiset muuraukset. :)

Sisäpuolen täyttö valmiina ja tuossa on meidän vessa. Ei olla vielä testattu.

Tähän tulee meidän aivan ihanan iso katettu terassi. Samaan tilaan mahtuu iso ruokapöytä ja grilli. Meinattiin ensin jättää tämän rakentaminen suosiolla ensi kesään, mutta talosta puhuttaessa alkoi jutut olemaan enempi vähempi tyyliä "aamukahvit terassilla", "grilliruokaa terassilla", "lehdenlukua terassilla" jne. Parempi tehdä nyt, että pääsee heti ensi kesänä toteuttamaan näitä asioita.

Siinä se nyt on. :)

Ensimmäiset kattoristikot ilmassa. Kyllä oli kuulkaa jännää. :) Monta kertaa tuli muisteltua sitä iltaa kun löhöili sängyllä kynän ja ruutupaperin kanssa. "Tuossa se luomus nyt on."

Tyytyväinen isäntä talonsa kanssa. Välillä ehti istua jopa hetkeksi alas.

Siinähän sitä tavaraa alkaakin sitten jo olla. Pari koolausrimaa oli mennyt kuljetuksessa poikki, mutta muutoin tuntui tavara olevan ihan kohtalaisessa kuosissa. Vaikka tosiaan kuormaa siirreltiin rekasta toiseen aikataulusekoilujen takia. Taustalla näkyy saman talotehtaan valmis kapistus. Arvatkaas onko talomyyjä innoissaan kun saa pitää runkovalmiin ja muuttovalmiin talon talonäytöt samana päivänä vierekkäisillä tonteilla?

Pitäisi varmaan kerjätä lisäetuja kun tämmöinen tilanne mahdollistetaan. :P

4 kommenttia:

 1. Jälleen kerran tosi hienoja ja inspiroivia kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Jonnan kanssa. Erityisesti inspiroi tuo "isäntä istumassa"-kuva :-)

  VastaaPoista
 3. Oi teillä on ollut kyllä kiireinen viikonloppu. Ja ihana kaivinkonemies kun on tullut jopa sunnuntaina töihin. Onneksi saitte kaiken valmiiksi.

  Meillä oli istuskelua myöskin, ainakin minun osalta, kun seurailtiin sivusta pystytystä...:D Tsemppiä tekemiseen!

  VastaaPoista
 4. Kiireiset kaksi viikkoa oikeastaan. Mutta kyllä kuulkaa on kiva ajatus, että tänään saa mennä töistä sohvalle. :) Lihaksille ja hermoille lepoa.

  Ihan heti ei jaksa ruveta kahden viikon "käydään kotona kääntymässä"-sotkuja siivoamaan.

  Tsemppiä itse kullekin taholle myös kasapäin!

  VastaaPoista