keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Suomalainen sisu!

Dodiin, dodiin... Normipäivä rakentajan arjessa.

- Isännälle kyyti töihin aamulla.
- Keittiöfirmassa kääntyminen.
- Töihin... *aivojumppaa*
- Kotiin hoitamaan talousasiat ajan tasalle ja vauhdissa lasillinen limpparia
- Nopeusrajoituksia jotenkin kunnioittaen tontille
- Hanskat käteen ja betonimyllyn kimppuun
- Kahvia, vähän purtavaa
- Hanskat taas käteen ja jatkuu
- Noin tuhat tapettua hyttystä ja tuplat pistoja kintuissa
- Vakuuttelua alan ammattilaisille, että kyllä tämä tästä
- Kotiin laskemaan tilavuuksia, soramenekkiä ja muuta pientä (esim. tämä blogin päivitys)
- Muutama tunti unta ja sama alusta ilman oman työpäivän osuutta

On tässä touhua. Pari viikkoa on nyt mennyt niin, että herätys on ollut viimeistään klo.8 ja nukkumaan on päässyt aikaisimmillaan klo.23.30. Lounastauko töissä on ainoa vapaa hetki päivässä kun ei tarvitse ajatella, laskea, pohtia, lukea, oppia, ajaa autoa tai tehdä fyysisiä töitä (ellei syöminen sellaiseksi lasketa). Arkityötkin kun on tosiaan aikamoista aivojumppaa ja uuden opettelua, niin välillä sitä miettii milloin tulee aivojen kapasiteetti vastaan. Toivottavasti ei ihan heti. :P

Kiirettä pitää. Sokkelia on nyt muurattu kaksi kiekkaa kahdessa päivässä, huomenna pitäisi päivässä rutistaa kolme. Perjantaina aamusta heti runnomaan patolevyjä ja muita juttuja paikalleen, tehdä alustavat täytöt, sijoitella eristeet kohdilleen ja täyttää loput sitten lauantaina. Tässä aikataulussa jos jollain ihmeen konstilla pysytään, niin ollaan ajoissa valmiita.

Itse talon pystytys alkaa vasta keskiviikkona, mutta tuo meidän tontti on sen verran pienen läntä, että talotoimituksen jälkeen sinne ei ole enää kaivurilla asiaa. Siispä kaikki on saatava valmiiksi ennen maanantaita.

*viheltelee*

Mutta eihä tässä muu auta kuin koittaa ottaa huumorilla, nauttia tästä elämänvaiheesta ja painaa vain armottomasti hommia aamusta iltaan. :) Jännittää kyllä, sitä ei käy kieltäminen.

4 kommenttia:

 1. Paljon lisää energiaa teille että saatte harkotmuurattua ennen paketin tuloa. Meillä pohja tuli valmiiksi etuajassa kiitos aikaisen kesään joten ollaan jo yli puoli kuukautta odoteltu paketin saapumista.Huomenna se hulina vasta alkaa kun paketti saapuu ja sitä aletaan pystyttämään...:D

  VastaaPoista
 2. Olikin kiva katsella teidän pystytyspäivänne kuvia. Elementtitalo nousee niin nopsaan ja tulokset näkee nopeasti. Meidän talo tulee mittaansa sahattuna puukasana tontille, josta urakoitsijat sitten pistävät talon sateelta suojaan. Arvio pystytysajalle on 2-4 viikkoa. Ja silloinkin on näkösällä vasta tuulensuojalevyt ja vesikatto. :D Noh, ikkunat sentäs.

  VastaaPoista
 3. Aika nopeasti olen nähnyt sellaisenkin talon nousevan. Vähän matkanpäässä, missä nykyisin asutaan, on nousut sellainen talo ihan suhinalla. Nyt siellä on jo kattopellityksen asennuksen vaihe päällä. Ja kuistitki ovat jo laittaneet valmiiksi. Paljon olette saaneet aikaiseksi viikossa pohjien osalta :D.

  VastaaPoista
 4. Hauskasti kirjoitat! Tervetuloa seuraamaan Petturinteen puuhia. :)

  VastaaPoista