perjantai 4. kesäkuuta 2010

Viikon touhuja

Nyt on ollut melkoisen kiireinen viikko. Tiistaina tosiaan saatiin anturamuotit tontille ja ulkoseinien osalta asennettuakin. Keskiviikkona kasattiin loput muotit, eli kodinhoitohuone, pilarit, takan alunen, kuisti sekä varasto. Osa tehtiin puusta ja osassa käytettiin muotteja, vähän riippuen tilanteesta ja riittävyydestä. Kuistin osa oltaisiin mieluusti tehty valmismuoteilla, mutta mitoituksessa oli käynyt muutaman metrin vika. Kulmien menekin olin onnistunut laskemaan pieleen, mutta onneksi puuta on aina helposti saatavilla.

Apuvoimia oli koko viikon käytössä hienosti ja eipä hommista mitään olisi tullut ilman talkoolaisia. Kaikki puuhasivat lyhyillä yöunilla, jotta muotit saatiin ajoissa kuntoon. Iso kiitos siitä, toivottavasti pystymme jossain vaiheessa tämän jotenkin korvaamaan.

Pumppuauto tuli tontille torstaiaamuna etuajassa, joten kiirehän siinä loppuviimeistelyssä sitten taas tuli. Ja kaiken huipuksi eilen illalla tajusin, että kaksi muottia olivat liian alhaalla. Noh, mestarin ohjeiden mukaan virheen voi korjata lisälaastilla sokkeliharkkojen välissä. Onneksi. Hieman kyllä hirvittää, onko jotain muitakin mokia jäänyt huomaamatta. Tarkkana saa olla kuin porkkana koko ajan. Varmistus ja toinen, ehkä vielä kolmas...

Anturan valusta olisi ollut kiva saada työkuvia, mutta siinä hässäkässä ei kukaan ehtinyt kameraa kaivaa esiin. Kädet oli täynnä työtä muutenkin. Nyt on antura muovin alla odottelemassa maanantaina alkavaa muurausta. Kuvia kuitenkin.

Muottitoimitus tontilla. Mainostamiseksihan tämä vähän menee, mutta ei auta. Vaikka kyseiset kapistukset ovatkin käteviä esim. purkamisprosessilta välttymisen kannalta, niin ainakaan tämä porukka ei vakuuttunut niiden kätevyydestä muutoin. Puumuottien kasaaminen tuntui luontevammalta ja helpommalta. Suattaapi seuraavalla kerralla tulla käytettyä vielä jotain vaihtoehtoista menetelmää. Melkoisen näppärältä kuulostaa sokkeliharkoista tehtävän muotin käyttö...

Tässä näkyy työmaata. Sarjatyölinja lautojen sahaamiseen oli kovassa käytössä. :)

Sitten on valut suoritettu. Valmismuotit muotoutuivat melkoiseen makkaramuotoon. Sidoimme yläreunoja rautalangalla tasaisin välein yhteen, jotta pelättyä "levähtämistä" ei tapahtuisi. Oli myös melko onnistunut arvio betonintoimittajalta, kun hän teki "tassulevähdyksen lisän" alkuperäiseen arvioon betonin menekistä. Juurikaan ei tavaraa yli jäänyt. Tarkkaa työtä.

Anturoiden peittämiseen leikelty muovi oosoittautui harmillisen kapeaksi. Ei taas järki luistanut siinä kohtaa kun sen piti. Mestari vahvasti epäili tätä omakotitalorakentajalle tyypilliseksi pihiydeksi, mutta siitä ei tällä kertaa ollut kyse. Olimme vain hölmöjä. :) Mutta luovuudella ja työmaan nurkat tutkimalla saimme kehitettyä sorasta ja erinäisistä tarvikkeista tarpeeksi painoja, jotta saatiin muovit suhteellisen tiiviisti paikalleen. Illalla tehty tarkistus osoitti, että kosteus näytti ainakin melko hyvin pysyneen muovien sisällä.

Tyylinäyte puumuotista.

Illalla tehdyllä tarkastuskierroksella tuli myös otettua kuva tulevasta kotikadusta.

Sekä illan hämyisestä tontista.

Nyt vain harkkoja odotellen vietetään rauhallinen viikonloppu. Talkoolaisille ansaittua lomaa ja anturalle kaivattua kosteutta ja aikaa kuivumiseen. Sekä minulle hermovapaata, joka taas aiheuttaa suoran jatkumon isännän hermovapaaseen. :D

1 kommentti:

  1. Hienoa nähdä, että olette jo päässet tositouhuihin! Hyvältä näyttää :)

    Tsemppiä!

    VastaaPoista