tiistai 15. kesäkuuta 2010

Tänään on se päivä

Nyt alkaa olla täyttöhommat tontilla tehtynä. Paraikaa viimeisiä kauhallisia kipataan. Mestarikin kävi iltapäivästä tontilla kääntymässä, eikä keksinyt oikein mitään korjattavaa. Pieniä vinkkejä antoi, mutta lopuksi totesi vain, että hyvin ollaan selvitty. :) Kiirettä tuo moitti, mutta vielä kuukausi sitten yksi jos toinen taho sanoi, että hyvin sitä ehtii... Noh... Hyvin on kovin suhteellinen termi. :D

Näin ensirakentajina onnistuimme vähän sotkemaan aikatauluja vielä lisää. Putkimies oli sovittuna, mutta ei tarpeeksi aikaiseen ajankohtaan. Nyt tulikin sitten hoppu saada kaveri tontille vetämään viemäreiden runkolinjat paikalleen. Lapiohommiin päästään kun joudutaan siirtelemään sorat putkien päälle jälkikäteen, mutta pieni paha loppujen lopuksi. Putkimiehelle sen sijaan meinasi tulla ongelmia kun joutui ruuvaamaan omia aikataulujaan. Noh, eiköhän tämäkin tästä...

Eristeet oli myös mitoitettu pikkuisen vajaasti. Yksi paketti tarvitaan vielä lisää, että saadaan terassin pilarien ympärykset kunnolla suojattua. Mutta kuvia eiliseltä.

Tältä siellä näytti kun pääsin töistä karkaamaan. Enää yksi pääty oli tekemättä. Ihan järkyttäväksi palapeliksihän se eristeiden laittaminen sitten loppujen lopuksi meni. Siksi jäi tavarakin vajaaksi. En minä pienessä mielessäni taas osannut ajatella, että noin hirveästi tulee hukkatavaraa pieninä paloina... Vielä kun levyjä laitetaan kiireessä paikalleen kaivurin odotellessa 10cm päässä päästä, niin ei siinä sitten ehdi asetella ja miettiä tehokkainta tapaa pilkkoa palasia. :)

Ja vaikka ilmaistyövoima onkin meitä melkoisiksi orjapiiskureiksi moittineet, niin tässä on nyt todiste! On noita syytäkin vähän potkia. ;)

Radonputket paikalleen. Älkää muut käyttäkö kalliita viemäriputkiliitoksia liitoskappaleina. Meillä vain ei ollut käsillä muuta vaihtoehtoa.

Tässä näkyy edistystä. Muurihan meillä on anturan kanssa 120cm, josta nyt näkyy noin 40cm. Lisäksi tuossa muurin tällä puolella vielä meni pieni painauma, joten täyttöä on pistetty aikalailla. Mielenkiintoa tontin muotoon tuo se, että tuonne talon etupuolelle taas tulee autokatos, joka pitäisi jättää alkuperäisille koroilleen. Nousua autolta kuistille tulee siis melkein metri. Jänskää. Olen jo miettinyt, että pitäisikö tätä hommaa varten avata CAD-softa ja ruveta ruuvaamaan kuistin portaita, tasanteita ja pihateitä järjestykseen. Kaikkeen sekin kapistus muuten taipuu. :)

*edit*
Melkein unohtui se tärkein... Niin mikä päivä tänään on? Talopaketin toimituspäivä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti