maanantai 12. heinäkuuta 2010

Hiljaiseloa ja suunnittelua

Pystytysporukka kun lähti tontilta, laskeutui hiljaisuus. Viikonloppuna oli tarkoitus mennä ahkeroimaan tontille, mutta kun tajusimme miten sekaisin omat ajatukset tällä hetkellä ovat, oli syytä käyttää yksi päivä rentoutumiseen ja toinen päivä ajatusten järjestelyyn. Samalla tuli järjestettyä vihdoin ja viimein työmaakansio, josta löytyy nyt kopiot kaikista tarvittavista piirustuksista, ja joita saa rauhassa sotkea työmaalla. Kotikansio sen sijaan jäi vielä levälleen pitkin lattioita, koska kirjakaupat olivatkin jo kiinni siinä vaiheessa kun havahduin erinäisiin tarpeisiin. Tutkimme myös ahkerasti piirustuksia ja suunnittelimme kantavien harkkoväliseinien muurausta. Samassa yhteydessä huomasimme myös, että alakerran wc:n ikkuna on asennettu väärälle korkeudelle. Hmm...

Mutta alustava lattialämmityksen asennuspäivä on nyt 28. päivä, johon mennessä kaikki valmistelut on saatava valmiiksi. Aikamme kun peukaloita pyörittelimme ja ihmettelimme, tulimme siihen tulokseen, että ilman takarajaa tästä ei ikinä tule mitään. Lattian valun voi sitten tilata lämmitysputkien asennusta seuraavalle viikolle, joten viikonlopun aikana on aikaa korjailla vielä havaittuja epäkohtia, viimeistellä valaistusta jne.

Tämän päivän asia ovat materiaalitilaukset, eli eristeet, raudat ja väliseinien harkot ovat listalla. Seuraava tehtävä on tarkistaa IV-suunnittelijalta suunnitelmien sopivuus toisen koneen kanssa, sekä tarkistaa koneen sijoittelu kodinhoitohuoneessa. Lisäksi huristan itse vielä iltapäivästä tontille tarkistamaan, että kaikki putkien päät ovat maan pinnalla, jotta niiden paikka voidan työmiesten mellastuksen jäljiltä vielä korjailla.

Paperihommiakin on tälle illalle tiedossa. KVV- ja IV-työnjohtajien paperit pitäisi täyttää omalta osaltamme valmiiksi ja rustata muutama sopimuspohja. Huh hellettä... Kun on päivän paahtanut hommia >30 asteen lämpöisessä toimistossa, niin motivaatiota ei oikein olisi muuhun kuin uimiseen. :)

Muutoinkin tälle viikolle riittää hommia. Pohja pitäisi täryttää uudestaan, asentaa eristeet, putket, mahdolliset sähkövedot, raudat ja lisäksi muovi seiniin, reunanauhat jne. Tosin osan näistä hommista ehtii mainiosti tehdä vasta seuraavallakin viikolla kun nyt jätettiin näitä valmisteluja varten tuo pari viikkoa aikaa.

Yläkertaa voisi myös alkaa työstämään pikkuhiljaa. Välipohjan päälle tullaan naulaamaan lautoja väliaikaiseksi lattiaksi, jotta saadaan yläkertaan asennettavat villat sijoitettua lähelle kohdettaan. Samalla ajateltiin tehdä työalustat laudoista seinustoille, jotta on yhtenäistä pintaa minne laskea työkaluja ja asetella jalkojaan.

Eli hommaa riittää.

Toisaalta tuntuu, että homat ovat edenneet vauhdilla. Toisaalta taas tuntuu, että eihän tästä tule koskaan valmista. :D Noh, se tunne lienee tulossa tutuksi lähikuukausina monta kertaa. Parempi tottua olemaan stressaamatta. Kiirettä kun ei ole muuten kuin omista päistämme aiheutuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti