tiistai 27. heinäkuuta 2010

Raudoitusta

Tänään vietettiin inhimillinen 7-8 tunnin työpäivä tontilla riippuen henkilöstä. Ilmeisesti aamulla oli sähkömies käynyt vetämässä muutamia päälinjoja tulevaan valuun, joiden lisäksi sitten tullee aika kasa johtoa ja vänkyrää seiniin.

Lattioihin saatiin päivän mittaan raudat, mutta itse raudoitussuunnitelmiin tuli muutos. Alunperin tarkoitus oli pistää yksi rautakerros, johon olisi kiinnitetty lämmitysputket ja nostettu koko komeus nappuloilla haluttuun korkeuteen. Vaan jälleen kerran mukavan aktiivinen mestarimme ehdotti vaihtoehtoista ratkaisua. Eristeiden päälle yksi rautakerros (se tänään laitettu), johon sidotaan lattialämmitysputket kiinni. Kyseinen kerros saa jäädä valun pohjaosiin, jolloin lattialämmitys toimii optimaalisemmin. Lämmitysputkien päälle nostetaan vielä toinen kerros rautaverkkoa, joka nostetaan nappuloilla sopivaan korkeuteen lattiavalua ajatellen.

Näiden kahden tavan välillä arvottiin tänään monta kertaa, mutta arpa osui nyt sitten kuitenkin mestarin ehdotukseen. Aamulla siis puhelin käteen ja rautoja tilaamaan.

Meinasin myös pistää kuistin eristeet järjestykseen ja raudat paikalleen. Ajattelin ottaa sorapatjasta hieman pois, jotta kaikki kaivatut eristeet mahtuisivat valun alle. Kolme lapiollista ja hups. Vastassa olikin hiekka. Sorapatjan paksuus oli huikeat 3 cm, jonka alla siis oli täytehiekkaa. En käsitä miten me olemme täyttövaiheessa näin onnistuneet sössimään. :) Noh, kottikärry hollille ja kaivamaan. Onneksi oli aurinkoista ja lämmintä, muutenhan olisin voinut vaikka saada enemmän tehtyä ja lihakset jumiin. Nyt jätin vähintään hienosti hommia myös isännälle. :P

Ensimmäinen kerros verkkoa kohdillaan.

Kuistin kaivuu-urakka.

Yläkertaan alkaa kasaantua tavaraa. Kunhan saadaan hommia eteenpäin, päästään yläkerrassa siirtämään tavaroita ensin paikasta A paikkaan B, sitten paikasta B paikkaan Ö jne. jne. Mutta onhan se ihan kiva kun siellä voi nyt suhteellisen turvallisin mielin käyskennellä kunhan muistaa katsoa tarkkaan jalkoihinsa.

Huomenna siis saadaan paikalleen lämmitysputket. Suojaukset valua varten ovat melkein kokonaan paikoillaan. Kynnyksiin pitää vielä pistää muovit sekä kodinhoitohuoneen alajuoksu suojata. Valun jälkeistä aikaa varten olisi myös hyvä jo etukäteen kiinnittää ovien viereen muovit, jotka on sitten helppo naputtaa paikalleen vetoa estämään.

Lämmitysputkia varten tuli myös piirrettyä kaikki alakerran väliseinät. Eipä niitä nyt niin kovin montaa olekaan, mutta ilokseni huomasin, että kyllä meidän keittiöön kulusta sekä aulasta ihan tarpeeksi avaria tulee. Vaikka jo ehtikin hirvittää. Saimme myös uuden idean saunan lauteiden muodosta, jotta saataisiin maksimoitua istumapaikkojen määrä. Mutta tästä lisää sitten kun olemme ensin konsultoineen laudetoimittajaamme asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti