tiistai 27. heinäkuuta 2010

Ja nyt niitä putkivetoja

Koska aikataulut eivät koskaan pidä, eikä mikään mene ihan niin kuin on ajateltu... Putkivedot tehtiin tänään. Vetojen päälle saimme viimeiset eristeet paikalleen ja suojattua seinät sisältä (melkein kaikki) betoniroiskeita varten. Samat muovit voidaan sitten leväyttää valun päälle suojaksi.

Kiirehän tässä siis taas tulee. Yllättäen. ;)

Huomenna tulee sähkömies tekemään omat vetonsa, jonka lisäksi päivän ohjelmaan kuuluu loppujen seinien muovitus, raudoituksien laittaminen sekä kurasyöpön valaminen paikalleen. Huh... Isäntä on huomisen töissä, joten hän saa lepovuoron. Itse käyn aamun kääntymässä töissä, josta sitten vanhemman polven kanssa tontille uurastamaan. Odotettavissa pitkä ja hikinen päivä, iltapäivä, ilta ja alkuyö.

Vasta on maanantai ja nyt jo väsyttää. :D

Kun pääsin töiden jälkeen tontille, lattioilla oli pelkkiä sinisiä putkia. Tunnin sisään ehdin jo sisäistää, että ehkä tuo väri on jopa viite jostain. Tätä suurta ja mahtavaa oivallusta edesauttoi punaisten letkujen ilmestyminen.

Siinä niitä risteilee pitkin aulan lattiaa.

Kodinhoitohuoneen ja aulan välillä on ruuhkaa.

Toimintakeskuksen nurkkaus. Tuohon tulee vasemmalle maalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja (yhdessä), pieni väli ja sitten tulee pesutorni. Jomman kumman kompleksin yläpuolelle mahdutetaan vielä ilmanvaihtokone. Tämän hetken sisustusajatus on, että pesutornin päältä lähtee vasemmalle yläkaapit, joiden alareunaan voidaan asentaa kapeahkot liukuovet, joilla saadaan lämpöpumppu ja varaaja piiloon katseilta.

Alustavasti minulle ehdittiin pelotella, että en saisikaan kurasyöppöä heti kodinhoitohuoneen oven eteen. Vaan että viemäri olisi väärässä paikassa ja pitäisi pistää kurasyöppö ovesta sivuun. Jonkin aikaa ehdin haroa hiuksia oikealla ja vasemmalle tämän ajatuksen kanssa, mutta tänään saapuessani tontille sain huokaista helpotuksesta. Putkimies oli löytänyt lyhyemmän kulman käytettäväksi, jonka avulla saatiin kurasyöppö ratkaisevat sentit irti kynnyksestä. Huh...

Ahkeran styrokssilpun keräämisen, lakaisun ja tavaroiden kantamisen jälkeen alkoi pohja jo näkyä. Tontilta lähdettäessä näky oli ehkä vielä vähän siistimpi.

Muovitetut seinät suojattiin muovilla. Öh? No siis, kyllä minä tajuan. Mutta onhan se edes vähän hassua silti. :D Ja kuten kuvasta näkyy, alkaa osa koolauksistakin olla paikallaan. Kun saadaan tämän viikon urakka eli lattiavalu hoidettua, voidaankin siirtyä yläkertaan. Pistämään eristeitä paikalleen ja ruveta koolaamaan ja villoittamaan välipohjaa. Ei malttaisi odottaa, että saadaan vähän levyä pintaan ja ylimääräiset tuet pois tieltä.

Mutta pakkohan se on odotella. Nyt pitkän päivän päätteeksi suihkuun ja unille. 12 tunnin päästä on jo työpäivä takana ja varmasti lähes 11 tunnin työpäivä tontilla edessä.

T. Väsyneet, mutta onnelliset rakentajat =)

1 kommentti:

  1. Tsemppiä! Kyllä uni sitten maistuu hyvältä uudessa kodissa :)

    VastaaPoista