sunnuntai 8. elokuuta 2010

Jaahas, eteenpäin ja taaksepäin.

No johan oli päivä. Koolauksia pistettiin kovalla vauhdilla sarjatyönä ulkoseinään ja alakerran osalta ne ovatkin nyt ikkunoiden yläpuolia vaille valmiit. Yläpuolet odottavat vesipeltejä ennen koolauksen asennusta. Yläkerrassa vanhempi polvi pisti pitkien sivujen villoituksia järjestykseen ja valmistelivat tuulensuojalevyjen ym. asennusta.

Mutta sitten. Voi *!&/#¤"¤#"!!! Mittava Koti on tehnyt linjauksen, että he eivät käytä ikkunoiden asennuksessa karmiruuveja. Ikkunat oli pystytysporukan toimesta asennettu vallan mallikkaasti. Suorassa olivat, ristimitat kunnossa jne. Aukesivat hienosti. Vaan sittenpä koitti tiivistyksen aika.

Mestarimme oli etukäteen varoitellut, että karmit voivat pullistella melkoisesti. Nojoo, pistettiin tuki ikkunaan ja pursotettiin tiivisteet paikalleen. Mutta ei me nyt kyllä ihan tuommoiseen pullisteluun osattu varautua! Tukipuu kiilautui niin pahasti karmien väliin, että naarmutti pinnan kun sen otti pois. Korkeissa ikkunoissa tukipuun kohdalta pullistelu pysyi kurissa, mutta se olisi vaatinut vähintään kolme tukipuuta poikittain ja kaksi pystyyn, jotta ihan tosissaan olisi karmit pysyneet muodossaan.

Noh, siinähän sitten revittiin uretaanit veks ja huomenna taidan käydä rautakaupassa ostamassa karmiruuveja. Aivan järjetön systeemi. Karmin reunaan olisi pitänyt ensin laittaa kunnon pehmuste, sitten karmin mittainen pitkä lauta ja sitten vasta tukipuut. Mutta juu, hyvähän se nyt on sanoa! Arvatkaa opittiinko taas jotain?

Tämä sentään lämmittää mieltä. Koolausten laittaminen paikalleen oli vielä kivaa. Naulain tosin kolhi peukalon seudun vähän heikompaan kuntoon, mutta oli kiva kun työ eteni sutjakkaasti. Minä hoidin maantasalla asiat, isäntä kiipesi tikkaille.

Puolitoistakerroksisen talon rakenteen hienouksia. Rakennettaan talo teipistä!! Yksi yläpuolella, toinen alapuolella ja sitten toivotaan sormet ristissä, että tuo on edes jotenkin tiivis.

Pimeät illat saapuvat. Olipas kiva tallustella pitkin hämyisesti valaistua taloa. Melkein teki mieli istahtaa sohvalle katsomaan takkatulta ja sytyttää pari kynttilää. :)

Aika kristilliset ikkunat! Ja joo, tiedetään siis jo. Järjetön viritysyritys. Jälkiviisaus on parasta kun ei muuta ole. ;)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa jotenkin pelottavalle tuo ikkuna homma. Meillä tuttu rakensi talon niin että tilasivat ikkunat muualta, siinä sitten kävi mittamies ja ikkunat toimitettiin. Sitten asennus vaiheessa huomattiin, että osa ikkunoista on väärän kokosia ja toiset eivät olleet sitä mitä tilattu. Heille tuo projektti sitten venyi sen vuoksi. Pakko kysyä asensitteko itse ikkuna ritiliköt? Onko ne ulkopuolella vai ikkunan sisällä? Meillä kun on asiata kaksi näkemystä, niin pakko kysellä..:D

    Illan hämyt ovat kieltämättä olleet sitä aikaa että toivoisi että olisi jo takka johon tuikata tulet ja katsella sitä sitten hiljalleen. Toimii hyvänä porkkanana raksalle raahautumisen suhteen, kun pitää mielessä, että mitä nopeammin saa paikat valmiiksi, sitä nopeammin pääsee nauttimaan takkatulen loimusta...:D

    VastaaPoista
  2. No ilmeisesti pullistelun aiheutti vain liian suuri uretaanin määrä. Yritetään vielä uudestaan rauhallisemmalla otteella.

    Ritilät olivat ikkunoissa valmiina jo toimituksen yhteydessä. Ne ovat ulkopuolella ja irti ikkunalasin pinnasta. Pikakiinnityksellä, jotta niiden irroitus ja ikkunoiden peseminen on helppoa. Sisälle päin ne näyttävät isännän mielestä vähän halvoilta, mutta ulos päin ovat ihan nätit ikkunat.

    VastaaPoista