tiistai 3. toukokuuta 2011

Muutama kuvanen

Raksalla tuntuu kaikki pyörivän nyt vain ja ainoastaan kattojen ympärillä. Joko paneeleja sahataan tai vahataan, tai sitten niitä askarrellaan kiinni kattoon. Noh, yläkerrassa onneksi aletaan olla jo ihan kohtalaisella mallilla. Ensin kuitenkin kuvia viime viikon aikaansaannoksista.

Kodinhoitohuoneessa ei ole ihmeitä tapahtunut, mutta vetimet sain askarreltua paikoilleen päivänä eräänä. Nyt pitäisi vielä käydä pyykkiallas hakemassa ja tehdä sille reikä tasoon, niin olisi sekin homma sitten pois päiväjärjestyksestä.

Ja tässä saunan ovi! Vielä pitää karmit ja nuppi käsitellä sisä- ja ulkopuolelta, mutta siinä se nyt kuitenkin on. Naamat ovessa viittaavat tunnelmiin oven asennuksen jälkeen sekä sen aikana.

Yläkerrassa alkaa olla hieman ahdasta liikkua näiden vahausoperaatioiden keskellä. Sain jo melkein ulkoistettua tämän valkoisenkin vahan käytön isännälle, mutta eipä se vaan sitten ollutkaan ihan niin simppeliä kuin saunavahan levitys. Vaikeaa yrittää tehdä samanlaista kuin toinen, joten edelleen näyttää siltä, että allekirjoittanut urakan aloittaneena saa sen myös aikanaan lopettaa.

Mutta kiinnityspuoli on paremmin hallussa miehillä, joten sen homman jätän suosiolla muille. Välillä saatan laskea sekaan, olenhan koukussa numeroihin ja laskutoimituksiin. Mutta muutoin koitan pitää sanani vain ehdotuksina. :P Tässä tämän päivän aikaansaannos miesten toimesta. Yläaulan hankala katto alkaa muotoutua. Tosi kinkkinen paikka kun kaikki kulmat ovat vähän joka suuntaan vinoja, mikään mitta ei ole juuri se mitä pitäisi ja kaikki on hieman kierossa jotenkin. Mutta aika tarkkoja nuo miehet on. Loput voi korjata sitten listoilla.

Ja tässä vielä edelliseltä viikolta aikuisten makkarin kattoa. Piipun laippakin saatiin kiinni. Vielä pitäisi käydä sahalta hakemassa kattolistaa, jotta sitäkin pääsisi erinäisiin paikkoihin jo laittamaan kiinni. Meidän makkarissa tosin ei vielä, sillä tuo huone on tarkoitus tapetoida kolmelta seinältä. Neljännelle seinällehän tulee jo aikaisemmin kuvattu hirsiseinä.

Se samainen hirsiseinä onkin tällä hetkellä paneeleina makkarin lattialla. :/ Olimme aikoinaan liian hätäisiä sen kiinnittämisessä, joten puut kuivuivat seinässä ja rupesivat rakoilemaan inhottavasti. Revittiin paneelit irti ja isännän isä sai tänään hiotuksi niiden pontit, jotka sitten lakkasinkin jo kertaalleen. Vielä toinen kerros lakkaa päälle ja sitten koko komeuden voi koittaa kasata uudestaan. Toivottavasti siitä vielä hyvä tulee... Se nähdään varmaan viikon sisään. Sormet ristissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti