perjantai 20. toukokuuta 2011

Tosi sähköistä!

Tai no, ei meillä vielä virtaa sen enempää ole kuin aikaisemminkaan, mutta sähkäri tai sähkärin apulainen luultavasti oli käynyt tänään hääräämässä raksalla. Jännää!

Mutta ensin kattokuvia. :) Miehet ovat ahkeroineet, joten olohuoneen katto näyttää nyt tältä. Ja koska katto oli jo valmis, niin sähkäri oli pistänyt lamppujutut paikoilleen kattoon! Hieman nuo paneelit ovat epätasaisen värisiä ja muorilla oli sittenkin hieman erilainen tuntuma sieneen kuin itselläni. Mutta varsinkaan tästä kuvakulmasta ero ei sen pahemmin pistä silmään, että asialle mitään tarvitsisi tehdä. Onpahan eloa katossa sitten, ei ole tylsä. :D

Myös keittiöön on ilmestynyt jo puolet katosta. Pari pakettia vielä on kuivia paneeleita odottamassa, niistä ehkä saisi tämän katon loppuun. Muutoin pitääkin sitten taas odotella pari viikkoa paneelien kuivumista. :( Keittiössä on huputus päällä, koska tuota kaapiston yläpuolella olevaa koteloa on hiottu ja maalattu, sekä eilen isäntä myös hioi koko kantavan palkin, jotta saan senkin vahattua valkoiseksi. Aikamoinen pöly... Koitin tänään hoitaa itse hommaa loppuun, mutta ei meikäläisen käsivoimilla! Pieni hiomakone tärisee ja puuduttaa kädet hetkessä, sekä on vielä hidaskin. Iso kone taas painaa niin paljon, että ei siitä tullut mitään. Isännälle hommaa... Taas. Huomenna jos saisi hiomiset loppuun, niin voisi siivota taas kerran vähän paremmin ja pistää uunin ja liesitason paikoilleen. Tuossa ne nyt möllöttävät sähköihin jo kytkettynä lattialla ja tasolla, aika uhkaavasti pölyvaarassa. Mutta huomatkaa tässäkin katon valaisinkytkennät! JEEE!!! Ovat tosin aika huomaamattomia valkoisessa katossa, mutta kyllä ne siellä ovat.

Ja onhan niille toki myös katkaisijat! Nämä ovat eteiseen ilmestyneet napsuttimet. Kokeilin toimiiko, mutta ei ole vielä kytköksiä tehty, joten työmaavaloilla pitää vielä pärjätä. Ja koska meillähän ei vielä katossa valoja ole, niin milläkö testasin?

Meidän ulkovaloilla tietty!! Ihanat. :) Yhdestä lampusta on vain onnistunut hukkumaan kiinnitysruuvit. Voivoi... Amatöörimäistä tunarointia taas meiltä ja luultavasti minulta. Noh, ei auta kuin hommata jostain vastaavat uudet. Niitä vanhoja tuskin tulee enää mistään vastaan... Vaikka eihän sitä koskaan tiedä. Josko heti huomenna rautakaupasta katselisi.

Mutta en minä pelkästään ihastellut muiden töitä tänään. Tein minä lattiaakin pikkumiehistä pienemmän huoneeseen. Ja voi mur sentään. Harmittaa vietävästi, että se meidän "käypä mutta halpa" laminaattileikkuri on aivan susi. Käsin sahatessa kaikki aika kuluu itse sahaamiseen. Laminaatit itse napsahtelevat paikoilleen kuin unelma (nyt kun vihdoin opin tekniikan), mutta homma tyssää aina siihen, että rakot käsissä hiertää. :D Pitäisiköhän sijoittaa kunnon kapistukseen (tuota lattiaa on jäljellä vielä aika paljon), vai pitäisiköhän sen sijaan vuokrata leikkuri aina niiksi päiviksi kun sitä tarvitaan. Suattaapi talon kokoisessa projektissa aika nopsaan kertyä vuokrista jo oman leikkursin summa. Ehdotuksia toimivista ja kohtuuhintaisista laminaattileikkureista siis vastaanotetaan! Vaadin omakohtaisen kokemuksen suosituksen taustalle. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti