torstai 4. marraskuuta 2010

Ensimmäinen pääty

Tänään pääsin sitten kameran kanssa ihmettelemään miten paljon oli aikaiseksi saatu. Aika paljon.

Tässä projektissa ollaan monta kertaa tilanteessa, jossa voi sanoa: "Sehän alkaa näyttää jo ihan talolta!". Ensin oli rungon pystytys, sitten katon päälle saanti. Tuulensuojalevyt. Ikkunat ja ovet. Muutama rivi lautoja... Ja taas. :)

Miehet ahkeroivat päädy nopsaan loppuun ja siirtyivät kiinnittämään räystäslautoja. Isäntä maalasi sitä mukaa kun laudat saatiin kiinni.

Päivän päätteeksi pääty oli jo kokolailla komea. Maalaus jäi kesken, mutta loppuihin ylettää kuulemma tikkailta. Nyt pitäisi sitten ruveta miettimään minkälaiset pielilaudat halutaan. Pitää selailla netistä malleja ja pohtia asiaa. Itse haluaisin suhteellisen pelkistetyt, isäntä vähän koukeroisempaa. Koitetaan keksiä joku kiva välimuoto. :) Peltimies koitetaan saada ensi viikolla käymään mittaushommiin ja pistämään ikkunoiden pellit sekä katon kulman pellit paikalleen. Ja mitoittamaan räystäshommat, vaikkei niitä ihan vielä asennetakkaan.

Onhan noissa telineissä raahaamista talon puolelta toiselle, mutta kun niiltä kattaa käytännössä koko päädyn tikkaiden avustuksella, niin kätevät ovat.

Ja mitäkö minä tein tänään? Tukipuita. Ylläripylläri...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti