torstai 18. marraskuuta 2010

Olkkari!

Ilmanala ulkona oli sen verran kostea tänään, että miehet päättivät tehdä hommia sisällä. Minä hykertelin tyytyväisenä ja kärsin työtehona puutteesta. Piti ihastella koko ajan mitä muut saivat aikaan. :)

Aloitetaan kuitenkin ulkoa. Meillä on punainen tupa! Vain etuseinältä puuttuu enää lautoja, muutoin on ulkolaudoitus valmis. Seuraavaksi on otettava sisälle maalaukseen nurkkalaudat. Murheita aiheuttaa nyt vain peltityöt. On teettänyt suuria ongelmia saada tarjouksia eri putiikeilta, yhteydenotot jäävät roikkumaan ilmaan eikä missään tapahdu mitään. Ja kun tuota säätä katsoo, niin ne pellit olisi ihan kiva saada. Niin ikkunoihin kuin katollekin. Ostetaan kohta metripeltiä ja taivutellaan itse...

Ja jotta ulkolaudoitusta päästään tekemään parvekkeen kohdalle, on partsille pitänyt tehdä lattia ja vedeneristyshuopa kiinnittää seinälle. Meillä voi siis tepastella jo parvekkeella! Vähän se on kallellaan ja kaiteet uupuu, mutta hei... Partsi!! :D

Ja tässä on olohuone! Isot ikkunat näyttävät pieniltä ja saavat koko huoneen näyttämään miniatyyriselta, mutta sitä se ei ole. Se on semmoinen sohvan mentävän kokoinen, juuri sopiva. :) Ja ah, niin huoneen näköinen jo. Tosin pikkuisen vetää virnettä pois naamalta kun ajattelee edessä olevaa tasoitus- ja hiontaurakkaa. Olen harjoitellut keittiön kaappien taakse piiloon jäävillä osilla ja sanottakoon, että isompi keittiö ei tässä kohtaa olisi ollut pahitteeksi. :D Onneksi vessassa ja kodinhoitohuoneessa on vielä piiloon jääviä paikkoja.

Ja tältä näyttää eteisaula tulevan sohvan nurkasta. Sohvalta voi vakoilla jos joku käy pakastimella... Se tulee tuohon puukasan taakse.

Ja toisaalta sohvalta voi myös seurustella ruokailijoiden kanssa. Villakasan kohdalle on tarkoitus asettaa ruokapöytä.

Eli levymiehet olivat ahkeria. Naisvoimin järjestimme työhuoneen nyt sitten taukotilaksi ja työkalu/ruuvi/kama -varastoksi. Villat ja polttopuut vain vievät sisällä vielä paljon tilaa. Polttopuita pitää viikonloppuna sahailla lyhyemmiksi, jotta sopivat takkaan. Osan voisi kasata kuistille odottamaan vuoroaan, jotta sisällä mahtuisi kävelemään. Tällä hetkellä myös saunan panelit ovat kuivumassa kodinhoitohuoneessa. Nekin pitäisi kohtapuoliin käsitellä ja pistää seinään. Lauteiden tuki vain puuttuu vielä kahdelta sivulta. Eli ne ensin.

Meille on myös ilmennyt mittaongelma. Olimme ajatelleet, että kodinhoitohuoneessa saamme lämpökeskuksen ja iv-koneen liukuovien taakse piiloon. Vaan kas eihän siihen liukuovia taida mahtuakaan. Meillä kun oli aikoinaan hieman ongelmaa iv-koneen sijoittelun ja mittojen kanssa, niin nyt se sitten kostautuu. Lämpökeskus mahtuu kyllä iv-koneen viereen, mutta sen putket on vedettävä kaapin takaa, koska iv-kone blokkaa normaalin reitin. Tämä taas tuo lämpöhärpäkkeelle lisää syvyyttä ainakin 5 senttiä, jolloin liukuoville jääkin enää noin 6,5-7 senttiä riippuen khh:n välioven sijoittelusta aukossaan. Aivonystyröille taas jumppaa... Mitenhän tässä nyt taas järjestäydytään.

Kävin myös illan ratoksi hakemassa ulkovalaisimet, jotka kiinnitetään alakerran osalta lähiaikoina (osa ehkä jo huomenna) seinään. Ja päivällä porasin sähköpistokkeelle paikan harkkoseinään sekä villoittelin alakerran väliseiniä. Se homma olisi kiva saada valmiiksi. Eli hophop. Lauantaina pistän lauteiden tuet paikoilleen, niin sitten pääsee senkin seinän kimppuun. Ja voi aloittaa saunassa jo alustavasti hommia. Vesieristykset vain pitäisi sielläkin ensin hoitaa. Ja tarkistaa kaadot. Monta rautaa tulessa...

Mietimme myös tuossa joku päivä sitten niitä ikkunapeltien värejä. Täytyypi sanoa, että kun tuossa äsken värittelin julkisivupiirustusta, niin kokolailla kallistuisin tummanharmaan ikkunapellin puoleen. Mutta tästä keskustellaan ja tätä ihmetellään. Viikonloppu lienee aikaa miettiä.


3 kommenttia:

 1. Lapsukaisesi Lepuskista19. marraskuuta 2010 klo 14.19

  Talossa alkaa olla jo paljon valmiin tuntua! Ulkolaudoituksen valmistuminen tekee tässä myös ihan merkittävän askeleen. :)

  VastaaPoista
 2. Aina kun saa vähän isomman kokonaisuuden paikoilleen, voi hykerrellä tyytyväisenä. Kunnes taas murtuu seuraavan työtaakan alle. :D

  Nyt odottelen innolla 3-4 viikon päästä tulevaa keittiötä. Hmmm... Saadaan tälle talvelle toisetkin tuparit. ;)

  VastaaPoista
 3. Lapsukaisesi Lepuskista24. marraskuuta 2010 klo 11.57

  Sitä odotellessa! Siis punaisen tuvan tupareita, ei murtumisia. :P

  VastaaPoista