sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Mukava viikonloppu!

Tämä viikonloppu on mennyt varsin mukavasti, vaikkakin se alkoi melko kurjissa merkeissä. Perjantaina isäntä tuli tontilta puhisten ja muristen. Olivat hommanneet nosturin tontille viikonlopuksi ja aikoivat pistää päätytiilet paikalleen. Vaan tässä kohtaa huomattiinkin, että talon pystyttäjät olivat pistäneet katon sille mallille, että sinne tulee pellit. Ilman modauksia ei pääytiilet paikalleen menisi. Missään vaiheessa meillä ei ollut mitään puhetta pystytysporukan kanssa katon päätyjen tekotavasta, joten pikkuisen sieppasi tämä asia. Onneksi K-Raudasta sai nopeasti lapetiiliä lisää matkaan ja pienellä etsimisellä saatiin myös kiinnitykseen sopivat ruuvit. Lauantaina mentiinkin sitten kuorman kanssa tontille.

Parvekkeelle oli tähän mennessä jo saatu päätytiilet paikalleen. Lauantaina tuli toinen iso pääty ja tänään toinen. Nyt on kaikki tiilet paikallaan ja katto on siis valmis!

Parveke alkaa muutenkin jo olla kuosissa. Vielä muutama ulkovuorauslaudan palanen, kulmarimat ja katon laudat.

Nosturi oli kätevä peli ja ajoittain viihdekäyttöön siirrettynä myös hyvä keino kasvattaa lasten hermoja.

Tältä talo näytti eilen, nyt siis jo kaikki päätytiilet paikallaan. Kyllä siinä mieli lepää kun tuota katselee. Kaunishan se on. :) Kun saa vielä ensi keväänä sokkelit kuntoon myös etuseinän puolelta, rakennettua terassin ja väsättyä muutenkin puuttuvia juttuja, niin paranee vain.

Tässä menee tänään iltapäivästä viimeiset tiilet paikoilleen. Nosturi palautettiin illalla, joten alkuvaikeuksista huolimatta viikonlopun sijoitus oli varsin kätevä ja kannattava. :)

Sitten seuraa sisustusosuus. Lupasin jo ties miten kauan sitten ottaa kuvia noista laminaattivaihtoehdoista. No nyt muistin. Alkuunsa epäilimme, ettei näistä loppujen lopuksi mikään ole meitä miellyttävä vaihtoehto. Vaan kun olemme nyt kasapäin kierrelleet kauppoja ja vertailleet vaihtoehtoja, niin kyllä nämä vaan ovat tähän hintaluokkaan aivan mielettömän kivoja. Pinta on mukavan röpelöinen, pinnassa ei ole ylimääräistä kiiltoa ja hinta on kohdillaan. Sävyvaihtoehtoja vain ei ole montaa, mutta minä pidän tuosta lankkumaisesta ilmeestä. Myös reunat on viistetty, joten "lankkujen" väliin jää pieni kolo.

Tämän päiväisten keskustelujen jälkeen näyttäisi siltä, että tämä on meidän tuleva lattia. Se on tosi tumma kun ajattelee meidän pienehköjä huoneita, mutta toisaalta sävy on lämmin ja laminaatti ilman ylimääräisiä kiiltojakin heijastelee valoa tehokkaasti.

Tässä on toinen vaihtoehto. Vielä edellistäkin tummempi, mutta harmaampi ja kylmempi sävy. Tämä oli isännän suosikki alkuunsa.

Tämä vaaleanharmaa taas oli oma suosikkini. Siinä on hieman tasaisempi pinta ja väri. Mutta siis mieli muuttuu nopsaan ja yllättäen pidämmekin molemmat eniten siitä ensimmäisestä vaihtoehdosta. :D

Tästä kuvasta näkyy se kiilto. Eli luonnon valossa ei tämäkään lattia kovin tummalta näytä.

Sisustusteema jatkuu. Kävimme myös kyselemässä hyviä käsittelyvaihtoehtoja kattopaneeleille, jotta saisimme niistä valkoiset, mutta niin, että myös puiden syyt näkyisivät edelleen. Kuultomaalaus olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta "maaliasiantuntija" silti suositteli sävytettävää lakkaa. Tässä on siis nyt koepala tehtynä valkoiseksi sävytetyllä lakalla ja se on kyllä kiva! Joskaan tuo puu ei ole samaa kuin mitä kattoon tulee, että sävyeroa vielä tulee. Mutta idea on oikea. Puun syyt ja värikin kuultavat hieman läpi, mutta väri on silti selkeästi valkoinen.

Itse olen viikonlopun ajan käsitellyt keittiön seiniä. Kipsilevyseiniä olen hionut, tasoittanut, hionut, tasoittanut, hionut, tasoittanut, hionut... Kunhan alkuviikosta saadaan tapetit valittua, saadaan myös maalin sävy päätettyä. Sitten pääsee keittiön seiniä maalaamaan (pohjamaalit tosin jo ennen sitä). Tänään sain myös tämän kuvan seinän valmiiksi maalausta varten. Olen tasoitellut sitä ja tänään pistin pintaan saneerauslaastin ja teloin sen tämän näköiseksi kuviotelalla. Siitä tuli kiva! Maalaamme sen vielä valkoiseksi.

Salama näyttää häijysti nuo kohdat, missä laastia on vähän ohuemmin. Ei se tuolta näytä ilman salamaa ja lopulta se kuitenkin vielä maalataan. Mutta tähän on siis tulossa pelkät alakaapit, uuni ja keittotaso. Seinälle tulee pelkästään liesikupu ja mahdollisesti jotain avohyllyjä. Seinästä tulee valkoinen ja lieden roiskeilta suojataan sen alaosa rosterilevyllä. Kuva päässä on jo valmiina. :)

Mutta täytyypi taas sanoa, että kyllä pieni rakentajan, opiskelijan ja työläisen arjesta irrottautuminen tekee välillä hyvää. Yhteinen illanvietto ystävien kanssa piristi kummasti olotilaa. Tänään oltiin raksallakin niin hyvällä tuulella että. :D Jaksaa taas puurtaa kohti valmista kotia. Kiitos ystäväiset!

2 kommenttia:

  1. Pienet breikit raatamisessa on tervetulleita! Kummasti jaksaa taas, kun välillä saa tehdä ja etenkin ajatella jotain ihan muuta!

    VastaaPoista
  2. Mukavan näköien talo nousemassa. Tai noussut varmaan jo kun tästä on vähän aikaa.. Mäntsälä on mukava alue muutenkin rakentaa :)

    VastaaPoista