tiistai 16. marraskuuta 2010

Kuvatonta tekstiä

Olen taas tonttieristyksessä. Työt ja koulu pitävät kiireisenä, joten joudun raportoimaan raksailuista välikäsien kautta. Kolme seinää ulkolaudoitusta on jo valmiina, tänään arvatenkin etenee se viimeinenkin. Nyt ollaan mietitty peltihommia.

Rännit, syöksytorvet ja kattopellit halutaan tummanharmaata, mutta mitä tekisi ikkuna- ja ovipeltien kanssa? Ikkunoiden pielilaudat ja talon nurkkalaudat tulevat valkoisina, mutta sokkeli, katto ja ulkovalot ym. ovat tummanharmaita/mustia. Olisivatko siis ikkunapellit helppohoitoisia tummanharmaita vaiko huomaamattomia valkoisia? Melkein kaikissa naapuritaloissa ikkunapellit ovat valkoiset, mutta yhdessä talossa on valkoisten pielilautojen kaverina tummat ikkunapellit. Ei se yhtään hullummalta näytä. Pitää varmaan photoshopata julkisivukuvaan värit ja katsoa miltä näyttää. Isännällä on vapaat kädet valinnan kanssa, mutta ei se helppoa hänellekään ole. :)

Kävin eilen kalustemyyjän kanssa jutustelemassa ja katsomassa lopulliset mitat kohdilleen alakerran osalta. Nyt on kaapit oikean kokoisia, peitelistat mallillaan ja sijoittelut kuosissa. Keittiöstä tuli myös tilausvahvistus ja sen toimitus on sitten viikolla 49 tai 50. Torstain raksapäiväni siis kuluu keittiötilan seinien laittamiseen, jotta ensi viikolla pääsen jo laatoittamaan lattiaa. Toivottavaa olisi, että ihan järkyttävä kiire ei tulisi. Myös katto olisi kyllä hyvä saada paneloitua ennen keittiön toimitusta. Ihan vain siksi, että niin se olisi huomattavasti helpompaa. Siispä illalla lienee tiedossa keskustelua isännän kanssa kattomateriaaleista. Tässäkin hommassa on taas päätösten aika. Isäntä mietti, josko keittiöön tulisi erilainen katto kuin muihin tiloihin. Meillä keittiön ja ruokatilan katto erottuu muista tiloista kantavan palkin takia, joten siinä kyllä olisi hyvä mahdollisuus pieneen leikittelyyn. Google laulamaan ja ideoita etsimään.

Viikko sittenhän raahasin tontille kolme tumman ruskeaa laminaattivaihtoehtoa. Kun ne pisti vierekkäin keittiön lattialaattojen kanssa ja muutenkin ihmetteli tilan suhdetta niihin, niin kelkka alkaa kallistua hieman vaaleampaan. Ihan perus tammeen en halua mennä, mutta josko hieman värikkäämpää ja vaaleampaa. Vanhan ajan pähkinää?

Kuva on Tarkettin sivujen Roomviewer -ohjelmalla tehty. Lattian väri on minusta mukavan eloisa, tarpeeksi syvä, muttei liian tumma. Isäntä voi myös vilkaista tuota seinän väriä. :D Minusta se voisi hyvin passata meidän olohuoneeseen. Kun vertaili eri värejä keskenään, niin tällainen sävy tuon lattian kanssa suurentaa tilaa mukavasti. Ja on rauhallinen. :) Telkkarin taakse sitten jokin vähän räväkämpi tapetti... Hmm...

Noh, nyt haavemaailmasta takaisin koulutöiden pariin. Joskohan illalla saisi pari kuvaa raksalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti