lauantai 6. marraskuuta 2010

Villapöly sentäs...

Olin valmistautunut viettämään päivän yksin raksalla tänään, mutta isännän vanhemmat ilmestyivätkin paikalle. Joten tehopäivä tuli tästäkin.

Maalausmestari vauhdissa. Nyt on kaikki ulkolaudat kannettu sisälle ja maalaamatta on enää muutamia kymmeniä. Näillä mennään. Eilisen päivän aikana oli myös pihan puolen päädyssä päästy jo yläkerrassa ikkunakorkeudelle laudoituksen kanssa.

Huomenna on kuitenkin vuorossa kyprokkileikkejä. Isännän isä aukoi tänään yläkerrassa päädyt, joista olimme yhden kerroksen villaa unohtaneet. Nyt on villat kuvan mukaisesti lisätty ja pontit isketty takaisin paikalleen. Huomenna pitää raivata yläkertaa tyhjemmäksi ja levittää kerros kyprokkia päälle. Kylpyhuoneen kohtaa emme saa kokonaan laudoitettua, koska viemäri on edelleen väärässä kohdassa. Mutta eiköhän se ennen torstaita ehditä.

Minä taasen harrastelin jälleen puuhastelua. Eli pistorasioita, vesipisteitä ja tukipuita paikoilleen. Nyt ei taida puuttua enää kuin neljä tai viisi pistorasiaa ja keittiön vesipiste. Mutta kyllä näihinkin saa omituisen paljon aikaa kulumaan kun jokainen rasia pitää askarrella vähän eri tavalla. Tarttis jonkun hienon standardin tähänkin hommaan.

Innostuin myös pistämään väliseiniin villoja paikalleen. Sinänsä jännä järjestys kun ei vielä ole levyäkään toisella puolella, mutta saipahan villakasoja vähän pienemmäksi.

Meillä kun vallitsee jatkuvasti aivan toivoton kaaos työmaalla, koska emme omista mitään varastorakennusta toistaiseksi. Kaikki kosteuden arka on varastoitava sisälle, joten tavaraa on PALJON. Mielenkiintoisia puikkimisreittejä on kehittynyt. Tälläkin hetkellä levykasa on vallannut kodinhoitohuoneen oviaukon, joten piti jättää väliseinästä pätkä villoittamatta, jotta pääsee sieltä luikkimaan. Huoh... Noh, ehkä nuo tavarat kohta paikkansa löytävät.

Sitten seuraa päivän sisustusosio.

Kävin toissailtana pyörähtämässä useammassakin liikkeessä. Syynä oli se, että koitin metsästää meille takkasettiä (Ainiin! Lämmitin tänään ensimmäistä kertaa kivikasan kunnolla!!). Semmoista ei löytynyt kivaa, mutta oikein mieluisan laminaatin löysin. Hieman mietin, että mikähän homman nimi on. Hintaa tuolla Tarkettin laminaatilla on noin 17 euroa neliö, pinta tuntui kivalta (ei muovinen) ja ulkonäkökin oli kohdillaan. Onkohan se sitten kahdessa vuodessa jo ihan kökkö? Isäntäkin kuvan perusteella piti kuosista, joten pitää käydä vielä yhdessä liikkeessä sitä katsomassa. Mutta näin alustavasti kuva kuitenkin. Voihan se tuosta vielä muuttuakin. :)

Aika nätti... :)

Saimme myös hanoista tarjouksen Grohelta. Ei alkuunkaan pahoja hintoja, mutta tämä oli vasta ensimmäinen tarjous. Joten metsästys jatkuu. Suattaisihan sitä kivempiakin löytyä. Myös laattoja pitäisi pikkuhiljaa lähteä etsimään. Onhan noita jo katsottukin ja ideoitu, mutta valinnanvaraa on niin paljon, että valinnoista ollaan vielä aika kaukana. Keittiön välitilan laatan tosin löysin!

Laattatukusta ihan kohtuulliseen hintaan luonnonkivilaattaa. Täytyy myöntää, että en nyt ole ihan varma onko tuo kuvan laatta juuri "se". Muistilappua ei tähän hätään löytynyt, mutta tuon suuntaista se ainakin oli. :D

Tässä on myös arvottu jonkin verran kattomateriaaleja. Leveämpää MDF-levyäkö vaiko puuta?Alkaa vaaka kallistua puupaneelin puolelle, mille sitten kuultovalkoinen maali pintaan. Sama käsittely olisi tulossa myös kantavalle palkille sekä tolpalle, mikäli lasten tussitaiteilut saadaan siitä hiottua pois. :D Ja ainakin alustavasti samaa kuultovärimaailmaa olisi myös portaiden reisipuut ja kaiteiden tolpat.

No mutta, huomenna ahkeroidaan lisää. Toivottavasti saadaan yläkerta järjestykseen ja alakerrassakin ehkä pari levyä paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti