maanantai 6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivän tervehdys

Eilinen päivä oli tuskaa täynnä. Herääminen todellisuuteen, että meidän keittiön laatoitus on yhtä seinää vasten kokolailla vinossa, sai aikaan suuren itsesyytösten tulvan. Miten voi olla, että tämmöinen itseään melko matemaattisena otuksena pitävä ihminen ei tajua tasata virhettä kaikille seinille? Noh, nyt kun isännät pistivät masentuneen naisen sijasta reunalaatat paikoilleen, ei lopputulos sentään ihan kauhean pahalta näytä. Kunhan kaapit saadaan paikalleen, niin sitten sen näkee pistääkö vinous silmään vai ei. Luultavasti ei...

Eilinen päivä siis meni taas kerran seiniä hioessa sekä tasoitellessa, samalla kun miehet pistivät keittiön lattian kuntoon. Tänään käytiin mamman kanssa tontilla touhuamassa vajaan työpäivän verran. Saumattiin lattiaa niin pitkälle kuin saumausainetta riitti (eli ei kovin pitkälle) ja maalattiin ruokailutilan seinät sävytettyyn pohjamaaliin asti. Huomisen allekirjoittanut viettää pikkujoulureissussa ja palaa vasta keskiviikkona iltapäivästä tontille, mutta silloin onkin vuorossa kuviomaalaus! Jänskää. :) Miehille hommaa sen sijaan riittää. Tukipuita koteloinneille, kipsilevyjen siirtämistä yläkertaan jne. Mikäli toimitusaikataulu pitää, tällä viikolla meillä tulee olemaan olohuone ja ruokailutila täynnä keittiötä, kodinhoitohuonetta ja vessaa. Siinä on meinaan aikamoinen kasa kaappeja, tasoja sun muita vempeleitä.

Tässä näkyy nurkan eristetyt putket, jotka vaativat jos jonkinmoista koteloa ja vimstaakia. Huoh... Olen niin kyllästynyt noihin pikkukikkailuihin. Onneksi isäntä lupasi tämän hoitaa. :) Mutta tässä näkyy myös lattia osittain saumattuna. Jos omaa oikein tarkat silmät, saattaa myös huomata seinässä pienen värieron. Vasen puoli on melkein kokonaan maalattu sävytetyllä valkoisella, kun taas oikean puoleinen seinä on täysin vitivalkoisessa pohjamaalissa. Kuivuttuaan tuo sävytetyn maalin väri tuli kyllä paremmin oikeuksiinsa. Mukavan pehmoinen. Toki se tuosta vielä maalipesun kautta muuttuu vähän räväkämmäksi.

Ja tässä maalattu ruokailutila. Kyllä se maali vain kummasti saa aikaan valmiimman tuntuisen tilan, vaikkei isosta työstä ole kysymys.

Mutta nyt pakkaamaan pikkujouluvermeet kasaan ja ajoissa nukkumaan. Keskiviikkona kuullaan taas. Hyvää itsenäisyyspäivää!

1 kommentti:

  1. Niinhän se on, että pintojen teko (maalaus, tapetointi) on sitä nopeinta, mutta tekee kuitenkin suurimman vaikutuksen. Toisin kuin se aikaa vievä välttämätön näprääminen:). Tsemppiä loppu-urakkaan!

    VastaaPoista