keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulutervehdys

Isäntä ja allekirjoittanut pitivät pienen loman rentoutumalla Ruotsin risteilyllä. Ja täytyypi sanoa, että rentoutumista se tosiaan oli. Ruokapöydästä suoraan nukkumaan, muutama tunti kävelyä Tukholmassa ja taas unta. Taidettiin risteilyn aikana nukkua yli 20 tuntia, mutta ilmeisesti sille oli tilausta. :D

Raksalla ei tosin hiljennyt siksikään aikaa. Keittiöasentaja aloitti hommansa maanantaina ja tuttu porukka puuhasi yläkertaa eteenpäin. Kuvat kertovat paljon siitä miten hurja tahti on taas ollut. Olemme saaneet lisäapuja ja ne kyllä näkyvät. Hurjaa kerrassaan.

Yläkerrassa on kaikki väliseinien rungot pystyssä. Poikien huoneet on siis jo levytettynä, samoin kylpyhuone, johon tänään myös valettiin lattia. Tässä näkyy tekemämme muutos väliovimaailmaan. Makuuhuoneemme ovi leveni ja siihen tulee lasiruudulliset pariovet.

Tässä valettu kylppärin lattia.

Keittiökin on siis alkanut kasaantua. Aivan ihanan paljon tuota pöytätasoa! Kyllä kelpaa jatkossa leipoa ja kokkailla! Maanantaina sain puhelun tiskialtaasta, joka ei sovikaan sille suunniteltuun kohtaan. Ongelma johtuu siitä, että valmista suunnitelmaa jouduttiin kaventamaan tarkistusmittausten jälkeen. Tässä kohtaa vain unohtui tarkistaa, että mitenkäs muutokset vaikuttavat tiskialtaaseen. Noh, hätä ei ole tämän näköinen.

Allas piti siis alunperin sijoittua näin. Mutta tässä asennossaan se tulisi liian lähelle jääkaappia, jolloin tason pää jäisi liian kapeaksi eikä kestäisi rasituksia. Siispä iso allas sijoitetaan vasemman puoleiseen kaappiin ja pieni allas keskimmäiseen kaappiin. Tällöin valutustaso vielä ylettää hyvin kuivauskaapin alle, joten sekin on ok. Pieni kompromissi, mutta allastakaan en halua vaihtaa. Kovan metsästyksen jälkeen tuon Franken jo tuotannosta poistuneen mallin sain haalittua. Sen palauttaminen ei enää onnistuisi, enkä ole toista kivaa "pientä" tiskiallasta löytänyt. Joten näin on hyvä. :)

Tässä taasen näkyy liesitason ja uunin paikka ja niiden ah niin ihana kivitaso. :)

Taustalla näkyvien kylmäkoneiden kaappien kanssa tuli tosin ongelmia. Viimeinen levy ei taivu seinän myötäisesti ja hetkellisesti ehdittiin jo syytellä vuoroin vinoa seinää, vinoa lattiaa ja vinoa asentajaa. Mittanauhan ja vatupassin avulla kuitenkin selvisi asian laita. Vasemman puoleisin levyistä on 57,5cm "syvä" kun toiset levyt ovat 59cm. Asentaja ei ilmeisesti tätä huomannut, vaan yritti asettaa yläkaapit näiden pystytasojen myötäisesti etureunat samassa linjassa. Lopputulos on, että yläkaapit ja sitä kautta levyt kääntyvät irti seinästä. Oletettavasti tässä on käynyt moka tilauksessa, koska toimitetut levyt ovat toimituslistan mukaiset. Vasen levy on nyt samassa tasossa etureunastaan alakaappien kanssa, mutta niihin toki tulee vielä ovi. Eli 59cm leveä levy tuohon, niin ongelma ratkeaa. Viikon päästä asentaja tulee paikalle, joten voidaan sitten vielä käydä homma läpi. Asennus on muutenkin vielä kesken, joten kahtotaan miltä viikon päästä näyttää. Sen jälkeen pääsenkin sitten pistämään ovia ja listoja paikoilleen.

Mutta ihanan avara on keittiöstä tulossa. Nyt kun on kaappien rungot paikoillaan, hahmottui myös ruokailutila aivan uudella tavalla. Taitaa meille sittenkin mahtua ihan mainiosti kuuden hengen pöytä. :)

Isäntä ahersi vielä illalla alkuun vessan katon alaslaskua. Itse en jaksanut työvaatteita pistää niskaan, joten toimin assistenttina. "Vasara, pora, ruuvi, ruuvari..." :)

Huomenna käy isäntä kääntymässä tontilla, mutta muutoin meillä alkaa joulurauha raksan suhteen. Saas nähdä miten kauan raaskitaan rauhailla... Hyvää joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti