perjantai 10. joulukuuta 2010

Kalusteet saapuivat!

Nyt on tupa täynnä kaappeja. Toimituslistan kanssa kuljin ympäriinsä ihmetellen kaappeja ja muita vempeleitä, mutta sen verran hankalaa oli tuotteiden tarkistus, että päätin jättää homman myöhempään. Valitusaikaa on 7 vuorokautta jos jotain on kuljetuksessa kolhiintunut, joten keittiön osalta se ainakin tulee selväksi ajoissa. Asennus on näillä näkymin ensi viikon torstaina. Kivitaso ei tullut samalla kyydillä, joten sitä odotellaan sitten keskiviikkona. Maanantaina pitäisi tulla vähän tarkennusta aikatauluihin.

Mutta kaapit näyttävät hyviltä! Muutoinkin oli tontilla touhuttu ahkeraan tänään. Kannettu tavaraa kuin heikkopäiset.

Nosturin avulla oli yläkertaan siirretty pihalta kasapäin kipsilevyä. 15mm lattian pintaan ja 13mm seiniin. Viikonloppuna olisi ilmeisesti tarkoitus aloittaa lattian teko. Alakertaankin oli ilmestynyt eteiseen lisää seinälevyjä. Pikkuhiljaa alkaa huoneet olla erotettuna toisistaan.

Vuoronvaihto sattui sopivasti kun saavuin töiden jälkeen iltapäivästä tontille. Vanhempi polvi lähti kotiin lepäämään ja isännän kanssa jatkoimme sitten puuhastelua. Isäntä pisti näitä koteloita kasaan, paklasi ja siisti reunoja. Kulman kotelointi tehdään vasta kun kulmakaappi on paikallaan. Osittain siksi, että asentajan ei tarvitse välittää kotelorakenteista, ja toisaalta siksi, että ihan tarkkaa havaintoa ei ole, mikä tässä näyttäisi parhaalta... Helpompi hahmottaa sitten kun kaappi on jo paikallaan, vaikkakin seinien käsittely sen jälkeen vaikeutuukin asteella.

Itse raahasin kaikki ylimääräiset villat pois nurkista tilaa viemästä. Melkoista painia oli kun yritin saada irtorullia jätesäkkeihin. Kun olin "siivousurakan" hoitanut pois päiväjärjestyksestä (siis siirtänyt ongelman vain seuraavaan vaiheeseen: pihalle), hioin yhdestä välistä tämän kantavan palkin ja kokeilin lakata sen valkoisella lakallamme. Huomenna vielä toinen kerros päälle. Sitten voi oikeastaan sanoa miltä lopputulos näyttää. Mutta ei se nytkään hassumpi ole. :) Samanlainen katto vielä ja valkeat kulmalistat, niin eiköhän se siitä. Ja nyt siis lakkaus vain tällä kuvan pinnalla. Alapuoli ja eteisen suunta ovat vielä hiomatta.

Mutta sitten ne kaapit!! Tässä on pääsääntöisesti kodinhoitohuoneen ja vessan kalusteita, mutta litteissä paketeissa on myös keittiön kaappien ovia ja tasoja. Pyykkikorikaapit möllöttävät tuossa keskellä ja siivoukaappi oikeassa laidassa. Voi jee... :)

Ja tässä ovat sitten innolla odotetut keittiön kaapit. Avohylly loistaa tuolla päällä, sen alla kuivauskaappi ritilöineen ja noita ihania leveitä vetolaatikkokaappeja on vähän siinä sun tässä. Hykertelen tyytyväisenä. :) Runkojen väri on aivan ihana. Melkein sama kuin tuleva laminaattilattiakin, joskin hieman tummempi. Ja kun pidetään mielessä, että kaapistojen ovet ovat valkeat, niin valoisuutta ja kontrastia löytyy meirän keittiöstä sitten. Viikko vielä... Viikko vielä. :)

2 kommenttia:

  1. Täällä odotetaan innolla teidän kalusteiden asentamista paikoilleen. Toivottavasti tulee paaaaljon kuvia ;)

    VastaaPoista
  2. Kamera on aina matkassa, joten eiköhän niitä kuvia tule kasapäin. ;) Itse joudun istumaan tenteissä koko asennuspäivän, mutta viimeistään perjantaina pääsee kuvailemaan ja asentelemaan ovia, vetimiä jne.

    Enpäs ollut teidän blogiinne aikaisemmin törmännytkään. Aktiivisesti kun ei oikein tässä kiireessä jaksa uusia lukemisia hakea. Että kiva kun kommentoit, nyt olette meidänkin lukemistossamme. :)

    VastaaPoista