keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Voi jee, tapetti!

Kannatti purnata julkisesti niin heti löytyi passeli tapetti. :) Haahuilimme RTV:ssä kirjoja selaten ja ajatuksia heitellen. Tunti jos toinenkin siinä vierähti, mutta nyt on valittuna olohuoneen tapetit (joista toinen pääsee myös ala- ja yläkerran aulaan) sekä ruokailutila/keittiö -yhdistelmän seinäpinnoite. Näihin tiloihin ajateltiin hyödyntää kuviomaalausta. Saas nähdä mitä siitä seuraa. Tällä viikolla pitäisi seinät saada maaliin, joten nopeastihan se sitten selviää.

Olohuoneen tehostetapetiksi telkkarin taustalle pääsee Eijffingerin Twilight -sarjan tapetti, jonka kuvan olen tähän nyt tyylikkäästi Studio-Decor Oy:n sivuilta napannut.


Ja jotta kuviosta saisi jotain käsitystä, niin tässä samalta sivustolta kuva samaisesta tapetista eri värisenä.


Muut olohuoneen seinät päällystetään Ranchin Africa -sarjan tapetilla, jonka kuvan olen poiminut RTV:n sivuilta.Eli perinteinen yksivärinen, mutta jonka tekstuuri on samanlainen kuin kuviotapetissa. Tämä yksivärinen on melko kirkkaan värinen ja kiiltelee valossa, joten kuva ei anna ihan oikeaa käsitystä. Sopii kivasti yhteen kuvioisen kanssa.

Ja kun sitten olohuoneen värit oli saatu selville, lähdettiin ihmettelemään keittiötä ja ruokailutilaa. Alunperin ajateltiin, että ruokatilaan tulee sama tapetti kuin olohuoneeseen, ja että keittiö sitten maalataan sopivalla sävyllä. Vaan isäntäpä kiinnittikin huomionsa kuviomaaleihin, joiden pohjalta nyt sitten päätimme vetääkin tapetti/maali -rajan ruokahuoneen ja olohuoneen väliin.

Pohjan maalamme vaaleaksi, sävynä Tikkurilan värikartan Kamelia.


Ja tämän päälle Tikkurilan Tunto Hieno struktuurimaali samalla sävyllä. Pinta kuvioidaan jollain sopivan karhealla harjalla. Tämän jälkeen päälle pistetään vesiohennettu maali, joka värittää pintaa hieman epätasaisesti. Tämä pinta tehdään samaisen värikartan värillä Cashew.


Jännityksellä odotellaan minkälainen tästä kombinaatiosta nyt sitten tulee. :) Pitää tehdä myös pieni irrallinen koevedos, jonka kanssa voi viipeltää etsimässä keittiön välitilan laattoja. Olenhan toki ne jo valinnut, mutta siltä varuilta, etteivät ne sovikaan tämän valitun väriteeman jatkoksi.

Eli lämpöisiä ja maanläheisiä värejä tulee meille. :) Huh helpotusta...

Samalla ehdittiin miettiä myös yläkerran ratkaisuja. Päätettiin tosiaan tehdä yläkerran aula, alakerran eteisaula sekä portaikon sivuseinät tuolla samalla yksivärisellä Africa -tapetilla. Portaiden päätyseinälle, joka näkyy suoraan ulko-ovelta, ajateltiin laittaa jotain kuviotapettia. Ei vain vielä tiedetä mitä. Aikuisten makkariinkin löytyi kiva tapetti, mutta se hinnoitteli itsensä ulos... Sääli sinänsä, koska tämä olisi ollut hurjan kaunis. Vaan aina ei voi voittaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti