lauantai 11. joulukuuta 2010

Pikkupuuhastelua

Vanhempi polvi pitääkin ansaittua vapaaviikonloppua, joten puuhastelimme isännän kanssa tänään raksalla kaksin. Ohjelmassa oli kotelointien sekä vessan seinien pakkelointia, palkin uusintalakkaus sekä saunan rakenteiden rakentelu. Isäntä hoiti kotelot ja vessan nauhoitukset, itse tein vessan pikkupakkeloinnit, lakkauksen ja saunan tukirakenteiden työstön.

Kotelot alkavat olla kohta hiontaa vaille valmiita maalattavaksi. Yksi isompi kotelo vielä puuttuu ja se kulma, joka tehdään vasta kaappien asennuksen jälkeen. Vessasta uupuu vielä osa levyistäkin, joten siellä ei nyt ihan heti olla siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Kaikki vesieristettävät tilat vaativat vielä kokolailla paljon pientä puuhaa ennen kuin eristyksiä voidaan alkaa tekemään.

Saunassa sain koolauksia ja lauteiden tukipuita paikoilleen. Jouduin vähän korjailemaan vanhoja tekemisiä ja maanantaina pitää vielä soittaa talotehtaalle selvennystä saunan piirustuksiin. Kaikki saunaan ja pesuhuoneeseen liittyvät kuvat ovatkin näköjään "yleisluontoisia". Olemme lukeneet kuvia melko orjallisesti, kunnes nyt huomasin, että nehän ovatkin yksikerroksiseen taloon tarkoitettuja. Jaajaa... Mahtanee vaikuttaa tai olla vaikuttamatta, mutta parempi on taas tarkistaa. Jokseenkin sitä kuitenkin oletti, että jos meidän talon piirustukset postista tipahtaa, ne myös olisivat meidän talon piirustukset. Aika tarkkana saa olla.

Montaa purnauksen aihetta ei talotehdas ole aiheuttanut, mutta piirustukset ovat kyllä jonkin verran mielipahaa aiheuttaneet. Moni kohta jättää tulkinnan varaa ja toisaalta löytyy myös ristiriitaisia kuvia. Ja nyt siis tämä sitten. Tällaisilla untuvikkorakentajilla kun on vain oikeastaan kaksi kunnon tietolähdettä: talon piirustukset ja vastaava mestari. Mestarista ei ole pahaa sanottavaa (vahtii meitä oikein hyvin ;)), mutta piirustukset saisivat olla "idioottivarmat". Palaute talotehtaan suuntaan siis. :)

Huomenna on vapaapäivä, mutta sitten onkin taas täysi hönkä päällä. Jätteitä kaatopaikalle, kattopaneeleita tilalle ja ruiskulakkauksen opettelua. Allekirjoittanut tosin joutuu jättämään raksailun vähemmälle, koska vastassa on alkavalla viikolla neljä tenttiä. Nenä kiinni kirjoissa, muilla sitten piirustuksissa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti