sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Hyppy takaisin kyytiin

Loman aikana oli talkoovoimat taas ahertaneet tontilla vauhdilla. Yläkerran lattia on nyt levytetty kokonaan, samoin kaikki ne seinät, jotka eivät odota "päätöksiä" tai muita toimia. Yläaulan katto enää odottaa levyjä ja sen jälkeen kattopaneelit olisivat jo ajankohtaisia. Mutta kuvia kuvia!

Aikuisten makkari oli saanut siis levyt myös seiniinsä sekä kattoon. Oivoi kun huone tuntui valtavalta. Olihan se tiedossa, että tilava siitä tulee. Mutta kyllä sitä silti on taas positiivisesti yllättynyt. :)

Meidän makkarista on käynti tilavaan vaatehuoneeseen, tässä ovi.

Vaatehuoneeseen valoa tuo tämä ikkuna. Kohta pitää ruveta ihan tosissaan miettimään miten vaatehuoneen neliöt saadaan tehokkaimmin käyttöön. Meillä ei ole tarkoitus sijoittaa omaan makkariimme vaatekaappia lainkaan, vaan kaikki arkivaatteetkin varastoidaan tänne. Ehkä jokin alusvaatelipasto korkeintaan makkarin puolelle. Saas nähdä.

Vaatehuoneen yhdessä nurkassa on sijoitettuna yläkerran lattialämmityksen jakotukki. Sille pitänee oman mielenterveyden vuoksi askarrella vielä pieni vesieristetty kehikko ympärille.

Ja vielä kuva vaatehuoneesta makkariin päin. Tuo levyttämätön seinä on tarkoitus pinnoittaa hirsipaneelilla, joten siksi siitä uupuvat levyt. Vieläkään ei tosin olla ehditty käydä sahalla ihmettelemässä paneelivalikoimaa, mutta eiköhän se lähiaikoina järjesty.

Mutta eihän siellä toki vain ihasteltu muiden aikaan saannoksia, vaan touhuttiin itsekin rauhaisaan tahtiin. Allekirjoittanut laittoi taas kerran lauteiden tukia paikalleen, jotta alkuviikosta voitaisiin porraskuilun seiniä ruveta levyttämään. Ainoa löytämäni pieni poranterä vain onnistui katkeamaan kesken puuhien, joten yhdeltä seinältä jäivät tuet uupumaan. Kunhan ne saa paikalleen, on sauna valmis seuraavaan työvaiheeseen.

Porraskuilun tämä seinä on kuitenkin nyt valmis levyjä ajatellen. Hyvä niin. Vastakkainen seinä taas kaipaa vielä sähkömiehen käyntiä. Koska keittiössä päädyttiin sijoittamaan tiskiallas mitoitusvirheen takia hieman eri paikkaan kuin kuvissa, ilmestyi tasolle kuin tarkoitettu alue kahvinkeittimelle. Mutta se kaipaa sähköpistoketta, joka siis pitäisi vielä ennen levyjä lisäillä. Myös yläkerrassa kylpyhuoneen seinässä on yhtä jos toista pientä puuhaa ja molemmilta seiniltä puuttuu portaikkoon suunniteltujen valojen johdot. Talkoolaisilla olisi huomenna käytettävissään pienemmät telineet, joilla kuilun yläosia olisi hyvä levyttää. Vaan tämä on taas niin tätä... Aikataulut vain eivät ikinä ihan osu yhteen. Vaikka kuinka yrittäisi. Varsinkaan kun "työnjohtajat" lomailevat keskellä Atlanttia... (Pienen pieni harmistus ja oman tunnon kolahdus...)

Isäntä taas muurasi kylppärin loppuun. Alkuviikosta pääseekin sitten tasoittelemaan seiniä.

Loppuviikosta tuttu kaveri olisi tulossa tekemään vesieristyksiä, joten taas on yksi aikataulu, jota pitää vähän ressata. Kah kun putkari pitäisi saada paikalle ennen sitä. Ilman putkaria ei saada levyä kodinhoitohuoneen seinään, eikä näin ollen vesieristyksiä kohdilleen. Voivoi... Ja kun tänään otin tarkistusmittoja yläkerran kylpyhuoneesta kalusteita varten, heräsi mieleen kasa kysymyksiä laatoitusasioista. Tähän hieman ajatusvirtaa, niin hölmöä kuin se onkin:

"Seinät pitäisi laatoittaa ennen lattiaa. Tuleeko laatat kaappien taakse? Entä jos haluaa, että peili on upotettu laattojen kanssa samaan tasoon, eli suoraan seinään? Eikä peiliä voi kiinnittää oikeaan kohtaan, ellei kalusteet ole paikoillaan? Varmaan kalusteet voi pistää suoraan vesieristeen päälle, mutta mites sitten lattian laatoitus jos seinää ei vielä ole laatoitettu ja kaapit ovat jo paikoillaan?"

Onhan siinä taas tyhmälle päälle monta juttua pohdittavaksi.

Tällä viikolla pitäisi myös lyödä lukkoon laatat. Periaatteessa olemme jo päättäneet mitä laattoja käytämme, mutta miten ne asetellaan onkin sitten toinen juttu. Kynä ja paperia esiin ja ihmettelemään. Ei kait siinä muukaan auta. Tästä sitten uuteen viikkoon vain!

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, teillähän alkaa tuntua jo tosi valmiilta. Upeaa:).

    VastaaPoista
  2. Voivoi, kun se tuntuisi siltä täälläkin. :D Mutta kyllä se siitä vielä, perässä tullaan nokka tohisten.

    Teillähän alkaakin kohta olemaan jo kaikki paikallaan. Viimeisiä viedään ennen ensi kesän ulkohommia. ;)

    VastaaPoista