sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuoden 2011 aloitus

Nyt sitä sitten mennään siinä vuodessa kun pääsemme omaan kotiin. Vajaa vuosi sitten vielä luultiin, että se olisi ollut 2010, mutta totuus nyt on mikä on. :)

Tänään puuhailtiin tontilla muutama tunti (edelleen on vähän lomafiilis päällä). Itse siivoilin ja järjestelin kodinhoitohuonetta vapaammaksi, isäntä hioi ja pakkeloi vessaa. Pienempi pikkumies yritti kovasti tehdä polttopuita talven varalle, vasaralla. Ei oikein onnistunut, mutta yritys oli kova. Isompi pikkumies puolestaan jelppaili isäänsä sormet tasoitteessa.

Hiomishomma on kyllä aika syvältä... Mutta tuo koje auttaa siitä vähän siedettävämpää. Vessankin kohdalla hiominen ja paklaaminen on vielä niin helskutin tarkkaa kun tarkoitus on pääsääntöisesti maalata seinät. Tälle kuvan hiottavalle seinälle tosin tulee tapetti.

Minä puolestani keräsin pahveja ympäri taloa, talloin ja sulloin. Aikamoinen keko niitä taas tuli. Osa pääsi suoraan takkaankin ja sitä kautta taivaan tuuliin.

Osa saunan paneeleista kannettuna ruokailutilaan pois kodinhoitohuoneesta. Tämä näiden pintakäsittelyhomma vähän houkuttaisi jo. Paneelit käsitellään Tikkurilan mustalla Supi Saunavahalla tummaksi. Lauteet jäävätkin sitten vaaleaksi. Vaan ensin pitää tosiaan hoitaa lattiat kuntoon kodarista, kylppäristä ja saunasta. Pääsee sitten kiinnittämään paneeleita samalla kun kuivuvat vahauksesta. Osa paneeleista oli kyllä päässyt käpristymään aikamoisiksi propellin lavoiksi, mutta suurin osa onneksi vaikuttaisi olevan ihan kunnossa. Eiköhän niistä sauna saada aikaan. :)

Ja sitten nappasin vielä kuvan meidän keittiön kaappien ovista näytille. Vielä ei pääse näitäkään paikalleen pistämään, mutta pikkuhiljaa.

Yläkerrassa meillä on myös ilmennyt pienoinen murhe. Koska IV ja lämmitys ei ole vielä toiminnassa, on sisäilma melko kosteaa ja kosteus tiivistyy ikävästi ikkunoiden väliin viileässä yläkerrassa. Ja näillä ilmoilla kosteus sitten jäätyy lasin pintaan, mutta myös karmeihin. Kokeilimme viime viikolla avata yhdet ikkunat sisäpuolelta, jotta välitila pääsisi sulamaan ja kuivamaan. Noh, kyllähän tuo sulikin, mutta uutta kosteutta muodostuu jatkuvasti. Oi ja voi... Kunpa vain saisimme sutjakasti kodarin kuntoon, jotta ilmanvaihto ja lämpö saadaan taloon. Nyt kun on kylmä, niin eipä tuo jo muodostunut jää siellä karmeja pääse turmelemaan, mutta jospa tuleekin lauhaa välillä... Siinä sitä onkin sitten 24/7 kuivaaminen. Vinkkejä kellään tällaiseen ongelmaan?

2 kommenttia:

  1. Meillä myös talon rakennus käynnissä ja ikkunat jäätyivät umpeen. Kun talo oli aivan tiivis ja sälekaihtimetkin pistettiin paikoilleen sulatettiin myös ikkunoiden välistä jää. Kun ikkunan avasi pian alkoi kunnon sulaminen. Isoimmat jäät maaliämpäriin pyyhkeellä kuivaks ja osaan käytin lisänä myös hiustenkuivaajaa ;o) Nyt kun on aivan tukittu ei uutta jäätä ole alkanut kertymään vaikkei ilmanvaihto vielä päällä olekkaan. (lämmöt on). Lämmityksenä meillä paahtoi alkuun miehen ja putkarin lämmitysviritelmä, jolla pyöritettiin jo lämmintä vettä lattiassa. Viikko sitten saatiin maalämpö toimiin ja on kyllä ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Meillä myös nuo kertaalleen sulatetut ikkunat ovat nyt pysyneet vähän paremmin sulina. Ja isäntä pisti juuri lisäeristyksiä muutamien ikkunoiden ympärille, joten eiköhän tilanne meilläkin kohta parane. Se lämmitys vain antaa odotuttaa itseään vielä varmaan kuukauden verran... Noh, pitää vain välillä muistaa kuivailla, ettei puukarmit lähde turvottelemaan.

    VastaaPoista