sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Nipo liikenteessä

Pikkuisen harmittaa. Tai "pikkuisen"... Olen nyt pariinkin kertaan maininnut keittiön asennuksen suolaisesta hinnasta. Nyt mainitsen siitä taas, koska taas löysin uuden jutun, joka saa minut kiroamaan koko asennuksen tilausta. Keittiötoimittaja saa oikeastaan olla tyytyväinen, ettei ollut puhelimen ääressä tänään. Koitin soittaa ehkä "ei niin rauhallisessa" mielentilassa, mutta sähköpostia seuraa perästä. Noin ylipäätään sitä ymmärtää, että ammattilainenkin voi tehdä pikkuviboja ja kaikki ei aina mene ihan 100 prosenttisesti. Mutta jos tuntipalkka on noin älytön, niin jumantsuikka... Kyllä sitä sitten odottaa täydellisyyttä.


Esimerkki nro. 1. Joku ei ehkä tuosta huomaisi mitään, mutta kyllä minua sapettaa, ettei laatikoiden etulevyt ole linjassa. Varsinkin kun ovessa on vielä tuo kantikas kuvio, jonka myötä pieni sivusuuntainen poikkeama näkyy harvinaisen selvästi. Tuota ei pahemmin mihinkään säädellä. Poraus on sen verran vähän pielessä, että uutta porausta ei voi tehdä. Ja tämä ei siis ollut ainoa laatikkosetti, jossa linjat ovat hakusessa.

Tämä kuva kannattanee klikata isommaksi. Ihan tuossa oikeassa etureunassa on jääkaapin ja pakastinkaapin väliin jäävä levy. Nämä siis asentaja oli ensin laittanut väärään järjestykseen, jonka seurauksena jotui kääntämään yhden levyn toisin päin korjatessaan virhettään. Ja tämän seurauksena levyn takareunaan tehdyt ruuvinreiät ovat nyt tuossa etureunassa. Reiät jäävät toki peittoon kun kylmäkoneet tulevat, mutta mutta... Asentajan kanssa kun tästä juteltiin, totesin oikeastaan odottavani "lähes täydellisyyttä" kyseiseen hintaan. Asentaja sanoi, että sitten levy pitää vaihtaa hänen piikkiinsä. Kaksi vahingoittunutta kaappia hän vaihtoi, mutta tähän ei uutta levyä puheista huolimatta tullut.

Tässä vain kaksi esimerkkiä. Näitä on muutama lisää. Ja tosiaan, vaikka mikään juttu ei ole yksistään iso, on monta pientä juttua helkkarin ärsyttävä kun hinta/laatu ei täsmää niin mitenkään päin. Jonkin asteen reklamaatiota tästä lähtee. Pari päivää sitten tuntui kivalta, että asentaja pisti ovet kiinni ilman lisäkuluja. Nyt toivon, ettei olisi pistänyt... Itse olisi varmaan tehnyt 20 kertaa hitaammin, mutta ainakin huolellisemmin. Noh, katsotaan miten paljon otan puheitani takaisin kun askarrellaan kodinhoitohuoneen ja vessojen kimpussa. :P

Sitten tämä kulmahomma. Tällä nyt ei kyllä ole mitään tekemistä asentajan kanssa. Puhtaasti suunnitelmallinen homma. Jotenkin tämä näyttää hassulta kun kohokuvioinen peitelevy katoaa tuonne sileän peitelevyn uumeniin ja jättää raon... Saas nähdä mitä tämän kanssa sitten jossain vaiheessa tehdään.

Tänään kuitenkin puuhattiinkin jotain, vaikka allekirjoittanut ei vauhtiin tahtonut päästäkään (se vähäinenkin fiilis mitä oli, hupeni keittiön myötä). Isäntä valoi kodinhoitohuoneessa putkien kohdille tämmöisiä betonimöttejä, joiden avulla saadaan lattian vedeneristys hoidettua kätevästi putkien kohdalla.

Pesuhuoneen hyllykkö tuli myös muurattua kokonaan ja osittain tasoiteltuakin. Huomenna sen pitäisi olla vesieristystä vaille valmis. Hyvää työtä teki isäntä tämän kanssa! Näppärästi sai melko haastavan rakennelman tehtyä. Hyvä isäntä! Nyt vain sormet ristissä toivotaan, että laatoitus vielä osuu nappiin sen kanssa.

Ja näin pitkälle olen itse taloprojektissa selvinnyt ennen omakätistä kyprokkien kiinnitystä. Nyt en enää onnistunut sitä välttämään kun pistin vesieristystä varten saunan seiniin nämä suirut kiinni. Näpsästihän tuo meni, yksi levy näin, toinen noin. Pikkuisen kulmat harottaa, mutta sinnehän tuleekin vielä kangas. ;) Nyt vain yksi puhelu sähkärille ja sauna on valmis vesieristeitä ja alumiinipaperia varten!

Nyt nukkumaan. Josko sitä unissaan miettisi mitä mieltä on tästä blogaamisesta. Semmoisesta tulee Mäntsälän paikallislehdestä täti huomenna kyselemään. Hui. "Onx tukka hyvin, näkyyx kello?"

2 kommenttia:

  1. No johan on nyt kumma ettei ammattiasentaja osaa töitänsä tehdä! Ilman muuta reklaamaatiota ja korvausvaatimuksia eteenpäin! Itseä nuo pienet virheet häiritsevät ja aina ne ottaa silmään, kun keittiötä katselee. Olen kyllä harmissani puolestanne.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. No niin, kuten ehdin jo tuohon uuteen postaukseenkin kirjoittaa... Ei se asentaja nyt ollutkaan ihan niin toivoton. Raksalla olleessa asennusohjeessa ei puhuttu etulevyn ovien säädöstä mitään, joten siitä kiukku. Nyt kun netistä etsin lisää tietoja, niin löysin sittenkin säätöohjeita etulevyille! Joten eiköhän ne linjaan saada.

    Ei se silti niitä muita epäkohtia poista, mutta paransi mieltä kuitenkin kummasti. :)

    VastaaPoista