lauantai 29. tammikuuta 2011

Lisää lattiaa

Eilen ehdin raksalle vasta iltapäivästä, mutta kylläpä sitten aikaa vierähtikin pitkälle lauantain puolelle. Päivän aikana oli laatta-apu ahertanut saunan, pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiaa ja sai viimeiset laatat paikalleen juuri kun tulin paikalle. Hienolta näyttää, vaikka muutaman harmaan hiuksen laatat olivatkin ilmeisesti aiheuttaneet. Nuo meidän Mica Negro -laatat kun tuppaavat olemaan kaikki hieman eri kokoisia, eivätkä erot aina ole ihan pieniä. Siinä oli ollut pohtimista miten saa saumat nätisti. Me olemme kyllä isännän kanssa hyvin tyytyväisiä. :)

Tässä siis kodarin lattia. Kunhan seinäkorotukset ja saumaukset tulee tehtyä, niin kyllä sitten kelpaa. :) Oikealla seinustalla näkyy noita putkihässäköitä. Niitä jää myös oikean etureunan kulman taakse. En mitenkään innolla odota kodarin kalusteiden kanssa askartelua näiden kohdalla. Pistosaha laulamaan vain...

Nyt kun nämä tilat tuli laatoitettua, on pääsy saunaan toistaiseksi evätty. Juttelin mestarin kanssa saunan lauteiden tukipuista päivänä eräänä kun kävin ihmettelemään niiden etäisyyttä paneelista vs. tuuletusrakoa. Uusiksi menee tukipuut. Onneksi ne on ruuveilla pistetty kiinni, niin on helppo irroittaa. Ja näin se siis olisi pitänyt tehdä:

- Ensin järjestellään villat niin, että tukipuiden kohdalle sitä jää hieman vähemmän.
- Sitten alumiinipaperi höllästi paikalleen, että sen saa pussille väliseinän sisään (rako paperin ja tukipuun väliin).
- Tämän jälkeen tukipuu suoraan väliseinätolppien päälle kiinni ja yhtä paksuna kuin tuuletusrima, jotta tukipuu tulee ihan kiinni paneliin.
- Tukipuun taakse pienet kalikat vielä, jotta paperi ei pääse kiinni tukipuuhun, vaan tuuletusrako säilyttää tarvittavan kokonsa.

Tein tuohon alle tuommoisen onnettoman raapustuksen aiheesta (pahoittelut Paintin tuomasta "tyylistä"). Tämä siksi, että blogiin on pari kertaa eksytty hakusanoilla "lauteiden tukipuut". Ilmeisesti homma ei ole muillekaan ihan niin selkeä.

Kuva on ylhäältä päin ja meillähän seinäpaneelit tulevat siis vaakaan. Tässä siis yksi tapa hoitaa tämä. Arvatenkin niitä on olemassa liuta lisää. :)

Poikien huoneiden kattoon sekä osaan aulan kattoakin oli ilmestynyt myös rimat tulevaa paneelikattoa varten. Nyt pitäisikin sitten pistää seinät siihen kuntoon, että ne voi pohjamaalata. Poikien huoneissa on tarkoitus maalata kolme seinää ja tapetoida yksi. Eli nyt olisi aika valita tapetit ja maalien värit. Huh! Tulipa nopsaan... Aulassa ja aikuisten makkarissa on tarkoitus tapetoida kaikki seinät, joten niissä ei tarvitse vielä värejä sen enempää ihmetellä. Seinät vaan tasaisiksi ja pohjamaalit pintaan.

Tätä me sitten värkkäsimme isännän kanssa myöhään yöhön. Paneeli riitti sopivasti. Yli jäi juuri se kamala kellastunut puu, jota pelkäsin käyttää. Pariin kohtaan jäi vähän irvistelyjä, mutta jotenkin puuseinässä se ei niin pistä silmään. Onhan se elävä muutoinkin. Ihan täysin suorakaan se ei ole. En tiedä itse asiassa miksi, enkä jaksanut asiaa yöllä käydä sen enempää pohtimaankaan. Lähdöt katsottiin tarkkaan ja tarkisteltiin etenemistä pitkin matkaa, mutta jostain syystä viimeinen lankku on kuin onkin vähän vinksallaan. Pitänee käyttää siinä kohtaa vähän leveämpää kattolistaa, jotta viimeinen sauma saadaan piiloon. :D

Tämän päivän ohjelmassa olisikin itsenäistä puuhailua raksalla makkarin parissa. Ajattelin käydä tuon paneeliseinän kevyesti hiomapaperilla läpi ja pistää ensimmäisen kerroksen lakkaa pintaan. Huomennakaan ei luultavasti raksalla pahemmin touhuta, joten ehtisi rauhassa kuivua ilman ympäristön pölytystä. Tosin josko sitä ensin vähän hioisi myös niitä muita seiniä... Ja siivoisi. Ah mikä siivo työmaalla taas onkaan. Kaupasta matkalle mukaan siis jätesäkkejä ja lakkapensseli. :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä alkaa varmaan tuntua hienolta, kun valmista pintaa valmistuu:). Oletteko jo päättäneet muuttokuukauden?

    VastaaPoista
  2. Hienolta tuntuu kyllä! Muuttokuukautta vain emme uskalla lyödä lukkoon. Kun varovasti esitimme ajatusta maaliskuusta, totesi putkari siihen "Näissä asioissa kannattaa olla realisti.". :D Joten katotaan nyt sitten...

    VastaaPoista