keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Laatoista

Kuten Kristiina meille jo vinkkasikin, Laattatukku tuli tänään toistamiseen tutuksi. Olimme käyneet siellä kerran aikaisemminkin ihmettelemässä laattoja ja löytäneet kivat, mutta jälkikäteen isännällä tuppasi hieman menemään liikkeet sekaisin. Siispä elimme siinä käsityksessä, että K-Raudan laatat ovat ne mitä halutaan. Noh, tänään se asia tuli korjattua kun kävimme sitten uudestaan Laattatukussa. Sieltä löytyi kaikki laatat mitä taloon tarvitaan ja kaikki jopa varastosta, joten tulevat raksalle ajoissa. Hyvähyvä!

Esitelläänpä tähän vähän näitä valintoja. Ajatuksemme on laatoittaa kaikki kosteat tai puolikosteat tilat samalla lattialaatalla (kodinhoitohuone, vessa, pesuhuone, sauna ja yläkerran kylppäri). Laataksi valittiin 10cm x 10cm Mica Negro. Kivenomainen (joskaan ei kiveä) ja sopivan karhea laatta myös märkiin tiloihin. Ei pitäisi kovasti liukastella. Ja kivan eläväinen pinta! Nätti...

Kuva on Laattatukun kotisivuilta.

Alakerran ja yläkerran kylppäreissä haluttiin säilyttää sama tyyli, joten valitsimme molempiin samat seinälaatat. Molemmissa pesuhuoneissa suuret pinnat tehdään alla olevan kuvan vaalealla Neo Blanco laatalla (20cm x 40cm) ja tummaa samanlaista laattaa (Neo Antracita) käytetään tehosteena boordien kanssa. Näissäkin on sopivasti elävää pintaa, mutta yleisilme on kuitenkin hyvin rauhallinen.

Kuvan lähde näkyykin itse kuvasta.

Boordia käytetään alakerran kylppärissä kolmessa kohtaa. Suihkun molemmille puolille tulee nykytyylin mukaisesti boordit pystyyn ja näiden keskelle tummat laatat lattiasta kattoon. Saunan puoleisella seinällä meillä on kolme lasitiiltä. Siinä boordit laitetaan menemään lasitiilten keskellä lattiasta kattoon. Ja kolmanneksi pesuhuoneeseen tulee hyllykkö ja hyllyjen sisäpuolten pystysivut tehdään myös boordista. Tämä alakerran boordi on L-Spiral Antracita (9cm x 40cm).

Kuva Laattatukun sivuilta.

Yläkerrassa käytetään samaa tällä hetkellä muodissa olevaa tekniikkaa, eli koristeet tehdään laittamalla boordit pystyyn tummempien laattojen ympärille. Tällaiset tummemmat seinäalueet tulevat vessanpöntön taakse ja kylpyammeen päätyyn, niin että hana ja suihkuputki tulevat keskelle tummaa aluetta. Yläkerran boordina käytetään pirtsakan väristä L-Spring Multicolor (9cm x 40 cm) laattaa. Tästä en nyt onnistunut kuitenkaan löytämään kuvaa. Boordi on samalla vaalealla pohjalla kuin suuri vaalea laatta ja sen pinnassa on graafisia kukkakuvioita. Väreinä löytyy oranssia, vaaleanpunaista, ruskeaa ja antrasiittia.

Isäntä sai myös haluamansa luonnonkivilaatat saunan seinään kiukaan taakse ja minä keittiön välitilaan. Saunaan alla oleva Piedra Zeta Negro laatta.


Kuva Laattatukun sivuilta.

Ja keittiöön sitten tämä vaalea Brick Soft 40 Rock. Nyt en kyllä ossoo sanoa miksi tuo kivi näyttää kuvassa niin himskatin tummalta. Luonnossa se on lähes valkoinen, jossa on kuitenki harmaampia kiviä seassa. Noh, jokusen viikon päästä näette sitten kuvan kyseisestä kivestä ihan omalla paikallaan. :)


Ja jälleen kuva Laattatukun sivuilta.

Siinäpä tämä päivän turinat. Raksalla isäntä puuhasi muiden ukkojen kanssa, joten eiköhän sielläkin ole jotain tapahtunut. Pesuhuoneen ikkunan kanssa ainakin oli askarreltu ja varmaan joku levykin on jonnekin ilmestynyt. Myös jätekuormia lähti vihdoin kaksi tontilta! Alkoikin olla jo aikamoinen kasa erinäisiä levynpalasia ja roskia pitkin poikin. Huomenna kuulemma vanhempi polvi kuskaa niitä vielä lisää (KIITOS!!). Hetkeksi helpottaa, kunnes taas uusi jätekuorma on valmiina. :) Loputon suo.

Nyt sitten vain piirtelemään mittakuvia ja tarkkoja suunnitelmia laattojen asettelusta, jotta avulias laatoittaamme tietää mitä me tahdotaan. :P

4 kommenttia:

 1. Vähän samoilla linjoilla mennään ainakin kosteitten tilojen laattojen kanssa :)
  Missä hintaluokassa muuten noi Neo Blanco ja Neo Antracita liikkuu jos sopii kysyä?

  VastaaPoista
 2. Tuo lattiaan valitsemanne 10cm x 10cm Mica Negro näyttää tosi hyvältä... oliko paha hinta? Muutkin valitsemanne laatat on oikein makoisan näköisiä:) Meillä on vierailu laattatukussa edessä muutaman viikon sisällä, jahka tuo lattiavalu kuivuu sopivaksi.

  VastaaPoista
 3. Hinnoista siis. Meillä on melko tiukka budjetti kaikkien valintojen suhteen, joten mitenkään kamalan kalliita ei mitkään näistä laatoista olleet. Kivet toki, mutta niitä tuleekin yhteensä vain noin 4 neliötä.

  Neo Blanco ja Neo Antracita olivat 17,90 €/neliö ja Mica Negro 28,73 €/neliö. Lattiaan koitettiin löytää jokin halvempi laatta, mutta kun seinälaatat osoittautuivat edullisiksi, niin tohdittiin sitten ottaa tuo Mica Negro. Miellytti sen verran, että heitettiin 25 euron hintaraja roskikseen. :P

  VastaaPoista
 4. Kiitos hintatiedoista - meilläkin on aika tiukka hintaraja (noin 30 €), joten sikäli nuo Mica Negron laatat olis just passelit.:)

  VastaaPoista