perjantai 28. tammikuuta 2011

Perjantaiko se on?

Eilinen päivä meni sitten kuitenkin raksalla myös allekirjoittaneen osalta. Tuo laattahomma on sen verran intensiivistä, että siinä mielellään on vähän jaloissa pyörimässä. Meillä on vielä tuntunut kaikkea olevan liian vähän, joten kaikkea on siis myös haettu ja metsästetty lisää. Tänään isäntä jatkaa tätä täydennysrumbaa, itse livistän käymään töissä ja mielenkiintoisella luennolla. Ja arvatkaas mitä luennon jälkeen? Keittiöliikkeen kautta raksalle tietenkin.

Keittiöliikkeessä pitää käydä kolmesta syystä (tai siis olla yhteydessä, mutta matkan varrella kun on...).

1. Allekirjoittanut "ryssi". Asentelin vetimiä paikalleen ja sarjatyönä pistin yläkaappeihin niitä pystyyn. Vaan unohdin kääntää sapluunan vaakaan kun siirryin alakaappiin. Pora ehti pyörähtää ehkä kolme kertaa kunnes ilmoille kajahti melko tarmokas "Voi #¤#%&%!!!". Noh, uusi ovi tilaukseen. Se on sentään vielä pieni lisäkustannus sen ohella, että aion nyt sitten vaihtaa myös tiskialtaan oikeakätiseksi. Tuo nykyinen ratkaisu sivussa olevan tiskikaapin, uuden kahvinkeittimen paikan ym. kanssa vaivaa niin paljon, että pakko sille on jotain tehdä. Nettiliike myy samaa pöytää ilman varusteita, joten voin ostaa sen kun kaikki roippeet siis jo on. Hintaa tälle suunnittelu/mietintä/mikälie mokalle tulee yhteensä kiitettävät 400 euroa. Minä en varmaan saa joululahjaa ensi vuonna.

2. Toimituksen mukana tulleet vetimet on ihan sekundakamaa suurilta osin. Kieroja, käyriä, asennusreiät vinossa jne. Ei ole kiva lähteä vapaalla kädellä poraamaan vetimen asennusreikää jos vetimessä se vastareikä on alle milllin päässä vetimen reunasta. Siihen ei paljoa pelivaraa jää. Ja tosiaan, osa on niin käyriä, että sen näkee aivan paljaalla silmällä hyvinkin selvästi. Vaihtoon siis.

3. Yläkerran kylpyhuoneen tarkistusmittoja pitää edelleen tarkistaa. Saas nähdä mikä niiden kalusteiden toimitustilanne on. Keittiömyyjä ei ole ollut minuun missään yhteyksissä sen jälkeen kun sähköpostilla mittoja toimitin. Ehkä viesti sitten oli niin yksiselitteinen, että hän sen perusteella on roippeet laittanut tilaukseen. Noh, katsotaan. Ei se kyllä maailmaa kaataisi sekään. Ei ne mitat varsinaisesti pielessä ollut, mutta pari pientä tarkistettavaa juttua olisi.

No mutta, pari kuvaa eiliseltä. Olimme onnistuneet ostamaan saneerauslaastia, jonka kuivumisaika saumausvalmiiksi on 2 vuorokautta lattioiden osalta. Hiphei, laatta-apumme oli siis hetken aikaa toimeton. Kunhan kipitimme laattaliikkeeseen hakemaan alumiinista laattalistaa, pääsi hän taas hommiin.

Takan ympärys sai laatat pintaansa. Ihan kaikkeen laatat eivät riittäneet, joten isäntä saa kantaa niitä tänään lisää raksalle. Alkuperäinen ajatushan oli, että tekisin tämän itse loppuun kun kerran itse aloitinkin. Laatta-apu parka joutui sorvaamaan ja pähkäilemään minun alkuperäisten mokieni takia. Tuota ei esimerkiksi olisi kannattanut puskuun laittaa ollenkaan. Mehän toki katsottiin tehdessämme vain ulkonäköä, mutta laatta-apu toi esiin asian, että mitäs jos tuo seinä elää... Hmm... Hyvä pointti. Noh, toivotaan ettei kahiharkot nyt ihan hirveästi elä. Eivät ne onneksi tuossa hirveästi lämpene. Mutta kivan näköinen tästä tuli kuitenkin. Ja jos se olisi jäänyt allekirjoittaneen hommaksi, niin sitä oltaisiin varmaan laatoitettu vasta kun talossa jo asutaan. :D

Yläkerrassa miehet ahkeroivat porraskuilun kimpussa. Se saikin jo kaikki koolauspuut niskaansta, melkein kaikki kyprokitkin. Ei enää paljoa puutu. Isäntä vielä viimeisteli illalla itsekseen kylpyhuoneen seinän, joten nyt on kaikki pinnat valmiita levyille. Tulee taas paljon kivemman näköistä. Pitää sittenkin miettiä missä vaiheessa sen porraskaverin paikalle pyytäisi. Olisihan se toki kiva, että olisi sitten vielä aikaa kunnolla pohtia ratkaisuja. Eli ukko paikalle vain, ensi viikolla vaikka!

Mainitsin tuossa aikaisemmassa kirjoituksessani, että lehtinainen kävi tontilla kääntymässä. Aihe siis ei ollut rakentaminen, vaan blogikirjoittaminen. Jos joku haluaa jutun vilkaista, niin se löyhtyy tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti