keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Laattakuvia

Nonnih, nyt on laatta-apu lähtenyt työmaalta. Ja jälki on vallan mainiota. Ainoa huolestuttava seikka on, että meille jäi itsellemmekin vielä ihan kiitettävästi hommia. :D Pistetäänpäs kuvia hieman.

Tässä meidän hyllykkö. Hirveää askareltua laatoittajalle, mutta me olemme innoissamme. :D Laattajako meni ihan kuin suunniteltiin ja lopputulos on vallan tyylikäs. Hieman vierastan noita mustia kulmalistoja, mutta niiden valintaan on varsin hyvä syy. Tummanharmaata muovilistaa emme tähän hätään löytäneet ja alumiin/kromi -listan leikkaaminen jos mihin suuntaan vinoon ei olisi siististi käytössä olevilla työkaluilla onnistunut. Pieni kompromissi siis, mutta ei kovin suuri. Kuvassa mustat listat vielä "korostuvat" kun salama niistä heijastelee. Luonnossa ei pistä noinkaan paljon silmään. Hyllyjen yläpintoihinhan me vielä kiinnitämme ledinauhaa tunnelmavaloksi. Putket johtovetoja varten menevät tuolla rakennelman sisällä.

Tässä on lähikuvaa alakerran boordista. Myös saumausaineiden värivalinta osui nappiin. Hyvähyvä!

Yläkerran kylppärissä mennään hieman kepeämmällä tyylillä, eli boordit ovat vaaleat. Tämä kulmaus on kylpyammeen kohta, toiselta seinältä löytyy samainen kuvio vessan takaa. Ja vielä huomiona... Tuo lattialaatta. Se on aivan ihana!

Ja vielä lähikuvaa boordista. Ihana. :) Itse olisin halunnut tuon pystyraidan tuohon keskelle oranssista laatasta, samaa sävyä kuin boordin oranssi. Se oli kuitenkin isännälle hieman liikaa, joten pysyttiin tässä tummassa. :D Ihan hyvä näinkin. Taidan sitten salaa kuitenkin ostaa meille oransseja pyyhkeitä...

Ja laatta-apu jätti vielä merkinnät vessan lattiaan, jotta allekirjoittaneen on hieman helpompi hyökätä laatoitusurakan kimppuun. Kunhan loput laatat vain saadaan. Kieli keskellä suuta vain sitten viikonloppuna.

Ensi viikolla rappusten tekijä tulee tekemään mittauksia ja suunnitelmia. Siihen asti pääpaino raksalla on levyjen nauhoituksessa, tasoituksessa ja hiomisessa. Inhottava viimeinen pölyhomma tällä erää ennen maalauksia ja kattopaneelien kiinnityksiä. Murh. Minä piiloudun niiden laattahommien taakse. :P

2 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää!

  Saanko udella, onko sinulla koulutusta/kokemusta laatoituksesta? Minunkin kun tekisi mieleni kokeilla laatoitusta itse. Näyttää niin helpolta (kun sen osaa! ;).
  Mulla käden taitoja kyllä muuten, muttei raksaamisesta kokemusta aiemmin.

  VastaaPoista
 2. Niin, siis itsehän en ole näitä kyseisiä laatoituksia tehnyt vaan meidän laatta-apu. :) Itselleni jää tuo vessan lattia, keittiön välitila, saunan seinä ja sitten joskus kodinhoitohuoneen välitila.

  Tähän mennessä olen tehnyt keittiön lattian ja yhden osan takan seinustasta. Takan tausta oli ensimmäinen laattahommani, ja kyllä se nyt ihan ok meni. Näin ensikertalaiseksi olen ylpeä, vaikkakin laatta-apu siitä vähän murahtelikin. :D Tästä hommasta jotain osviittaa: http://mannikko1214.blogspot.com/2010/10/sunnuntain-supinat.html

  Keittiön lattia sen sijaan meni vähän vinoon kun en huomannut tasata virhettä kaikkien seinien suhteen. Mutta itse laatoitus ei ollut maata mullistavaa. Vähän ehkä saumojen koossa heittoa kuin jos ammattilainen olisi tehnyt, mutta kyllä meille kelpaa.

  Rohkeasti vain kokeilemaan. Huolellinen valmistelu on kaiken a ja o. Sitten itse laatoittaminen meneekin ihan mukavasti. Kallistusten ja näpräysten tekeminen on hankalampaa, mutta perulaattaa tasaiseen seinään ei ole niin ongelmallista.

  Mutta sanottakoon vielä, kyllä se kokemus tässäkin hommassa näkyy. :) Pitääkin ehkä miettiä miten kovat on omat odotukset ja vaatimukset.

  VastaaPoista