torstai 24. helmikuuta 2011

Lämpöpumppu

No eivät ne sieltä IVT:ltä näköjään pahemmin soittele. Ihan vain varoituksena tämä tarinan alku, koska rahdin kuljettajan mukaan emme ole ensimmäisiä asikakkaita, jotka aiheesta ovat olleet ihmeissään.

Isäntä sai eilen noin klo.12 puhelun rahtikuskilta: "Tämä lämpöpumppu olisi puolen tunnin päästä teillä siinä pihassa.". Ahhaa... Voisi sanoa, että tuli pienoinen ongelma kerätä kantoapuja kasaan muutaman tunnin varoitusajalla, mutta kiitos ah niin ihanien kavereideni, se onnistui. Olisi toki ollut huomattavasti parempi jos kyseisestä kuljetuksesta olisi tiennyt edes päivää aikaisemmin. Mutta, onni onnettomuudessa. Olimme kylläkin tilanneet pumpun asennuksen samalle päivälle, mutta kun ei pumppua aikaisemmin näkynyt eikä kuulunut, niin odottelimme sitä erillistä ilmoitusta pumpun toimituksesta. Hassu tilanne siis.

Kaappi siis tupsahti kaikkine 370 kiloineen pihamaalle päivällä ja ilta seitsemältä saimme sen raahattua sisälle ja omalle paikalleen. Isäntä päivän aikana maalasi vielä loput tarvittavat pinnat kodarista ja pisti silikonin kaapin kohdan nurkkiin.

Siinä sitä hetki ensin ihmeteltiin ja pyöriteltiin, jotta mitenkäs päin lähdetään kantamaan. Mistä ovesta ja kuka kantaa mitäkin. Kodinhoitohuoneen ovelle sitten päädyttiin. Mitta käteen ja ihmettelemään lisää.


Ovi nostettiin pois paikoiltaan, jotta saatiin kaivatut muutamat sentit lisätilaa. Ja siitähän se pumppu sitten sisään tupsahti. Aika tiukkaa tosin teki silti. :)

Ja lopulta kaappi saatiin paikoilleen. Yksi laatta taisi posahtaa halki operaatiossa, mutta kiitos erisävyisen lattian muutoinkin, niin yhden laatan vaihto ei tuone suurta kosmeettista haittaa. Etukäteen hieman asiaa pelkäsinkin kun koko laatoitetun kodarin läpi päätettiin kaappi paikalle hilata, mutta toinen reitti olisi ollut niin mutkikas, että tuon painoisen kaapin kanssa se olisi ollut ihan hölmö valinta. Hyvä siis näin.

Tuo meidän kaapin paikka on kyllä niin tiukka että... Kuten olen ennenkin kirjoitellut, meillä ei jää kaapin ja IV-koneen väliin _yhtään_ tilaa mistä tuoda putket. Eli käytännössä putket pitää tuoda kaapin takaa tuohon tuloputkille. Saas nähdä miten tiiviin setin asentajat pystyvät tekemään, jotta kaappi ei sitten taa jäisi oven tielle. Aika kurjan tiukka paikka, mutta talon mitoitus ei antanut muulle tilaa. Harmittaa, mutta toivottavasti tästä "voittajina" lopulta selvitään. IV-kone ja pumppu oli myös tarkoitus peittää esim. liukuovilla, mutta sekin voidaan unohtaa. Eihän tuohon mitään ovia mahdu. Yksi kaveri tosin keksi, että peitetään peitelevyllä vain tuo pumpun yläosa (alaosahan on ihan nätti) ja mietitään sitten miten IV-koneen saa järkevästi kaapistoitua. Se kuulosti vallan hyvältä idealta, joten siitä sitten eteenpäin. Kunhan asentajat ensin tulevat pistämään putket järjestykseen.

Kävimme isännän kanssa myös porrasasioilla eilen. Toinen porrasvalmistaja oli tehnyt 3D-kuvat portaista ja näimme siis "livenä" myös tämän erikoisen tasoratkaisun, jossa yläportaat lähtevät hieman kierteellä. Suunnitelma näytti ihan hyvältä. Vielä jäimme pohtimaan olisiko keskeltä porrastettu taso parempi vaihtoehto... Alle rakennettavan varaston kannalta juu, mutta ulkonäöllisesti taas ei. Meillä kun portaat näkyvät suoraan oviaukosta, niin niiden ulkonäkökin on tärkeä juttu. Taidetaan siis päätyä hieman matalammalla olevaan melkein suoraan tasoon, jonka alle sitten voisi askarrella esim. liukuovikaapiston varsinaisen sisälle mentävän varaston sijaan.

Itse tarjous tältä pienemmältä porrasvalmistajalta oli korkeampi kuin aikaisempi tarjous, mutta tekijä herätti paljon enemmän luottamusta. Ja puuseppä kun on, niin kaiken saa juuri niin kuin haluaa. Suuremmalla valmistajallahan oli valmis esite, josta sai napsia erilaiset ratkaisut. Ei kovin yksilöllistä... Pitääpäs tutustua hieman tarkemmin budjettiin, odottaa puusepän hinnanlaskua (jota hän kovasti lupasi yrittää) ja tarkentaa vielä toisen valmistajan tarjousta uusilla tiedoillamme. Puuseppä nimittäin piti meille tunnin "luennon" aiheesta puut, materiaalit, työtavat jne. Me tiedetään portaista jo aika paljon. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti