keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Puolen viikon viesti

Tässä kaikkien menojen ja kiirusten keskellä ehdin toteamaan, että porraskilpailutus alkakoot. Yksi kaveri kävi raksalla mittailemassa ja antamassa tarjouksen portaista. Ihan kelpovaihtoehto, mutta vielä on hakusessa edullisempi vaihtoehto. Puusepät hoi, puhelimenne ja postilaatikkonen kilahtelevat lähiaikoina. :)

Mutta malli ja värit tuli nyt sitten "lopullisesti" päätettyä.

Askelmat, käsijohteet sekä pilarit haluamme petsattuna tummaksi (sopii tulevan lattian kanssa) ja lakattuna. Nämä samaiset osat ovat myös koivua. Reisilankut ja kaidetolpat taas ovat valkolakattua mäntyä. Portaat tulevat Y-mallisena, koska suoran lepotason kanssa lepotaso taitaisi tulla liian lähelle ikkunaa. Tämä harmittaa hieman. Suora taso olisi ollut niiiiin paljon hienompi. Mutta eipä ole meidän talon mittasuhteita sitä ajatellen tehty. Myöskään porrasaukon syvyys/eheän seinän pituus eivät ole riittävät, jotta tasosta tulisi edes asiallisen kokoinen.

Alunperin meillä oli tarkoitus rakentaa suoran lepotason alle varastotila. Nyt kun alaosa tuleekin olemaan hieman erikoisen mallinen, taitaa ainakin ensisijaisesti varaston rakentaminen jäädä väliin. Jokin muu säilytysratkaisu varmaan tullaan kehittämään, jotta vaikka kenkiä ym. saa portaiden alle kuitenkin säilöön. Hukkatilaahan tuo muuten olisi täysin.

Muutoin on raksalla ollut kova hionta ja tasoitus käynnissä. Isäntä vähän lupaili, että viikonloppuna olisi taas maalaushommia tiedossa. Jee!

3 kommenttia:

 1. Portaita kans ihmetelty viime päivät, mutta päätettiin odottaa ASTA-messuille jos sattuis saamaan jonkun hyvän tarjouksen. Muutamia pienempiä porrasvalmistajia aiotaan myös asian tiimoilta häiritä :)
  Noilla pienemmillä kait yleensä hieman kalliimpaa, mutta ehkä vähän laadukkaampia(urbaani legenda?).

  VastaaPoista
 2. Meillä taas on sellainen käsitys, että puusepiltä voisi saada halvemmalla kuin suuremmilta porrasliikkeiltä. Saas nähdä... Tänään käy yksityisyrittäjä arvioimassa meidän porrastilannetta. Sitten ehkä tiedämme enemmän.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa kysyä oksakosken puujalostukselta portaita. Käyvät mittaamassa paikanpäällä ja ovat vahvempaa tekoa kun useimmat muut.
  Ja hintakin oli kohdillaan kun itselle otin..

  VastaaPoista